Sport

Nogomet, Premiership

Bilićev poker skalpova: West Ham bolji od Chelsea, Mourinho izbačen s klupe

Bilićev poker skalpova: West Ham bolji od Chelsea, Mourinho izbačen s klupe

Nakon Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja, Slaven Bilić srušio je i aktualnog prvaka Chelsea s 2:1. Matić i Mourinho zaradili isključenja.

"Sviđa mi se Bilić još otkako je vodio Hrvatsku, mogli bismo biti prijatelji", davao je komplimente Jose Mourinho hrvatskom treneru uoči današnjeg londonskog okršaja, no brzo je pregrizao jezik.

Teško je da će prijateljstvo posebnog i Slavena Bilića uspjeti nakon što je West Ham srušio Chelsea na Upton Parku s 2:1. Čekićari su nastavili s impresivnim rezultati u Premier ligi uzevši i četvrti skalp jednom od velikana u ovoj sezoni.

Ujedno je West Ham ostao neporažen i sedmu utakmicu zaredom te je skočio, barem privremeno, na drugo mjesto ljestvice. Bilić je uspio ono što nitko nije u West Hamu dosad u gotovo tri godine. Chelsea su svladali prvi put nakon prosinca 2012.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao ja West Ham, koji je u 17. minuti zaprijetio iz slobodnog udarca s 25 metara preko Payeta , ali Begović je iščupao pod gredom. Odmah iz sljedećeg kornera čekićari su poveli! Chelseajeva obrana nije dobro raščistila loptu na koju je s desne strane dočekao Mauro Zarate , koji je zakucao loptu u Begovićev bliži kut.

Chelseaju je ovo peti put da prvi prima gol u pet od posljednjih deset premierligaških utakmica.

Blues je uzvratio u 33. minuti iz slobodnog udarca, kojeg je izveo Willian , ali nije uspio iznenaditi Adriana, koji se ispružio kako bi iščupao loptu iz lijevog donjeg kuta. Samo dvije minute kasnije Chelsea je bio nadomak izjednačenju, ali Zoumin pokušaj izbačen je s gol-linije. Snimka je pokazala da je lopta tek kojim milimetrom bila na crti.

U 39. minuti West Ham imao je zicer za povećanje vodstva, ali nakon odličnog proigravanja petom Manuel Lanzini lijevo iz blizine je prebacio Begovića, ali i gol. Cesc Fabregas uspio je izjednačiti u završnici poluvremena, ali je gol poništen zbog zaleđa.

Chelsea je nastavio s redovnim isključenjima, a crveni karton, odnosno drugi žuti, zaradio je Nemanja Matić u 45. minuti zbog hrvačkog rušenja Sakha. Ovo je treće isključenje Chelseaju ove sezone, a jedino toliko još ima upravo West Ham.

Na poluvremenu sudac Jonathan Moss isključio je Josea Mourinha , koji mu se u tunelu požalio na suđenje. I bez Matića i Mourinha, Chelsea je uspio izjednačiti na 1:1, a nakon jednog ubačaja iz kornera, najbolje se u gužvi snašao Gary Cahill , koji je na desnoj vratnici matirao Adriana .

U mirnijem drugom dijelu Chelsea je imao obećavajuću priliku u 78. minuti, ali nakon prodora po lijevoj strani i povratne lopte Hazarda , Ramires je loše zahvatio loptu i slabo pucao.

No odmah u sljedećem napadu na drugoj strani, West Ham je poveo 2:1. Cresswell je ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, najviše je skočio Andy Carroll i glavom pogodio u lijevi donji Begovićev kut. Bio mu je to deveti gol glavom od posljednjih 16 u Premier ligi. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Čekićari su druga momčad u Engleskoj, koja je pobijedila najboljih četiri od pet premierligaških velikana do kraja godine, a to je posljednji uspio Manchester United u prosincu 2012.

Tablice vam donosi SofaScore Rezultati

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.