Sport

Nogomet, Premiership

Slaven Bilić uoči oproštaja od Upton Parka: Ovo je mega-velika utakmica protiv Uniteda

Slaven Bilić uoči oproštaja od Upton Parka: Ovo je mega-velika utakmica protiv Uniteda

West Ham sutra igra jednu od najvažnijih utakmica sezone. U pretposljednjoj utakmici sezone za 'čekićare', ali i posljednjoj u 112 godina dugoj povijesti na Upton Parku, momčad Slavena Bilića dočekuje Manchester United.

"Velika utakmica iz nekoliko razloga, a jedan od njih je svakako taj da je to naša zadnja utakmica na Upton Parku. Uz to, radi se i o vrlo važnoj utakmici kako za nas, tako i za Manchester United. Obje momčadi moraju pobijediti, tako da je sve skupa mega-veliko! Bit će to stvarno jako emotivna utakmica i to se ne može zaobići. Nemoguće je reći igračima, osoblju i gledateljima da je to samo još jedna normalna utakmica. To nije normalna utakmica. Posebna je, rekao bih i jedna od onih koje se igraju jednom u životu. Bit će sve skupa jako emotivno, ali mi moramo pronaći načina kako sve te emocije prenijeti u to da budu naš veliki motiv, a rekao bih i detonator, kako bi pobijedili", rekao je Slaven Bilić pa nastavio:

"S igračima sam već razgovarao o ovoj utakmici i nemoguće je bilo kome tvrditi da je ovo samo još jedna utakmica u nizu. Nema ništa krivo u tome što je sve skupa tako emocionalno. Moramo samo sve prenijeti na pozitivu, a mislim da ćemo i uspjeti", rekao je Bilić kome je pripala čast da bude posljednji menadžer koji je vodio West Ham na Upton Parku:

"Ponosan sam. Znao sam da će se to dogoditi kada sam preuzimao momčad, ali sada je to stiglo i radi se svakako o posebnoj situaciji za mene, ali naravno i za klub. Igrao sam za West Ham i sada sam menadžer. Jedan dio mene je sretan što radimo korak naprijed, ali onom drugom dijelu će vječno nedostajati ovaj posebni stadion. Ovaj stadion je bio naš dom, a kad god selite iz vašeg doma, bez obzira idete li u neki bolji i ljepši dom, uvijek vam je onaj prvi najdraži", pojasnio je bivši hrvatski izbornik koji će prikladno zadnju utakmicu voditi i protiv jednog od najvećih protivnika:

"Da, to je prikladno da je protivnik baš Manchester United. Radujemo se tom susretu otkako smo saznali da ćemo u posljednjoj domaćoj utakmici igrati upravo protiv Uniteda. Bila bi to velika utakmica da je bilo koji klub preko puta, ali ovako je torta sa šlagom na vrhu. Bodovi su izrazito važni za obje momčadi, ali uvjeren sam da možemo biti pravi", zaključio je Bilić.

Goal.com/eZd

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.