Sport

Boks

Hrvoje Sep 35. je hrvatski sportaš s vizom za Rio

Hrvoje Sep 35. je hrvatski sportaš s vizom za Rio

Hrvatski boksački reprezentativac i olimpijski stipendist, poluteškaš Hrvoje Sep (BK Leonardo i Astana Arlansa), 35. je hrvatski sportaš koji je ostvario nastup na Igrama XXXI olimpijade Rio de Janeiro koje će se održati od 5.-21. kolovoza 2016. godine.

Na predstavljanju boksačkog olimpijca Filipa Hrgovića u travnju mjesecu, Hrvoje nije htio preuzeti majicu s natpisom „U ritmu Rija!" rekavši: „Majica mi za sada ne pripada, kad ju zaslužim, vrlo rado ću ju uzeti". Danas, pola godine kasnije, Hrvoje je zasluženo došao po svoju majicu.

Nastup na OI nije moj san, nego cilj, a san mi je olimpijska medalja. Bio sam razočaran 5. mjestom na SP-u u Dohi, ali vjerovao sam u odlazak u Rio pa sam svim svojim prijateljima i familiji prije par dana rekao da me u kolovozu 2016. neće biti jer ću biti na OI u Riju. Odluka o plasmanu mi je došla kao iznenađenje, ali svakako sam ju svojim radom i rezultatima zaslužio", rekao je Hrvoje Sep na današnjem predstavljanju u HOO-u, kojem su nazočili i olimpijka i pomoćnica glavnog tajnika za pravne poslove Biserka Vrbek te pomoćnik glavnog tajnika za olimpijski program Damir Šegota.

Trener Leonard Pijetraj nije krio zadovoljstvo: „Za mene i klub ne bi bio potpuni uspjeh da se Filip Hrgović plasirao, a Hrvoje nije. Od prvog dana sam vjerovao u obojicu, a nama je cilj svakako medalja. Također mogu reći da očekujemo još jednog ili dvojicu boksača koji će nam se pridružiti na OI Rio".

U srijedu navečer iz Međunarodne boksačke federacije (AIBA) pristigla je vijest da je Hrvoje Sep izborio nastup na OI 2016. jer je kubanski poluteškaš Julio Cesar La Cruz osigurao olimpijsku vizu po dva kriterija, zlatnom medaljom na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi i drugim mjestom u pojedinačnom redoslijedu Svjetske boksačke serije (WSB) 2015. S obzirom da SP ima prednost na ljestvici kriterija, tako La Cruzovu olimpijsku vizu iz WSB-a preuzima sljedeći po plasmanu - Hrvoje Sep.

Dvojicu boksačkih olimpijaca već smo imali u Ateni 2004. (Marijo Šivolija i Vedran Đipalo) i u Pekingu 2008. (Marijo Šivolija i Marko Tomasović) dok u Londonu nismo imali boksače na olimpijskom turniru; no u Riju 2016. za sada imamo dvojcu - Filip Hrgović i Hrvoje Sep.

Inače, Hrvoje Sep je dobitnik godišnje nagrade za sport Vukovarsko-srijemske županije, a Leonard Pijetraj i Filip Hrgović su dobitnici godišnje državne nagrade za sport 'Franjo Bučar'.

Točno 280 dana prije početka OI Rio 2016., hrvatska olimpijska reprezentacija za sada ima 35 evidentnih sportaša koji su osigurali nastup, a ukupno je 99 sportaša stipendista u Olimpijskom programu HOO-a (tablica u privitku):

ATLETIKA (7): Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Andrea Ivančević, Marin Premeru, Ivan Horvat, Lisa Nemec;

BOKS (2): Filip Hrgović, Hrvoje Sep;

JEDRENJE (5): Šime Fantela, Igor Marenić, Tina Mihelić, Ivan Kljaković Gašpić, Tonći Stipanović;

STRELJAŠTVO (5): Snježana Pejčić, Josip Glasnović, Valentina Gustin, Petar Gorša, Giovanni Cernogoraz;

VATERPOLO (13): Hrvatska vaterpolska reprezentacija (13 igrača);

VESLANJE (3): Martin Sinković, Valent Sinković, Damir Martin


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.