Sport

Nogometni mercato

Chelsea želi "majstora jednog dodira" Kalinića

Chelsea želi
Gazzetta

La Gazzetta dello Sport objavila je velik tekst o Nikoli Kaliniću, u kojemu naglašava da je meteorski uspon hrvatskog reprezentativca zainteresirao najveće klubove.

Postoje pljačkaši poput Pippa Inzaghija, topnici poput Batistute, umjetnici poput Baggija i Del Piera, a zadnji dodatak talijanskoj ligi je napadač koji ubija protivnike iz jednog dodira - Nikola Kalinić. A to je zainteresiralo najveće, poput Chelseaja, počinje članaka u Gazetti.

Nikola Kalinić svojim golovima drži Fiorentinu u zoni borbe za naslov prvaka, a fantastičan je podatak da je svih devet golova u prvenstvu zabio iz jednog dodira. Trener Paulo Sousa znao je Kalinića od ranije iz susreta mladih reprezntacija, ali i on je iznenađen njegovim meteroskim usponom forme otkad je prešao u Fiorentinu, dodaje La gazzetta dello Sport.

Takav napadački učinak doveo ga je na nišan najvećih klubova, a među najzainteresiranijima je Chelsea. Predsjednik Fiorentine Della Valle želi ga zadržati mnogo godina i blindirati njegov ugovor, koji mu trenutačno vrijedi do 2018. godine. Kalinić je zavolio Firenzu i klub, s kojim želi napraviti nešto veliko, što je dodatan adut predsjedniku, zaključuje Gazzetta.

Hrt.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.