Sport

Skijanje

Ilki Štuhec pobjeda i u spustu u Val d'Isereu

Ilki Štuhec pobjeda i u spustu u Val d'Isereu

Mariborčanka Ilka Štuhec nastavila je s nevjerojatnim rezultatima u ovoj sezoni te jučerašnjoj pobjedi u alpskoj kombinaciji, na stazi u francuskom Val d'Isereu, u subotu dodala i treći ovosezonski spustaški trijumf

Štuhec je pobjedama na uvodne dvije spustaške utrke u kanadskom Lake Lousieu dodala i slavlje na stazi "Oreiller Killy", gdje je dosadašnji najbolji slovenski rezultat imala Tina Maze. drugoplasirana prije tri godine. Trećom spustaškom pobjedom Štuhec je stigla na korak od izjednačenja s Maze po broju pobjeda u Svjetskom kupu u ovoj disciplini.

U subotu su najbliže 26-godišnjoj Mariborčanki bile Austrijanka Cornelia Huetter koja je zaostala 28 stotinki sekunde. Treće mjesto, baš kao i dan prije u alpskoj kombinaciji, osvojila je Talijanka Sofia Goggia s 32 stotinke sekunde zaostatka.

Najveće razočarenje u Val d'Isereu doživjela je Švicarka Lara Gut. Prošle je godine bila dvostruka pobjednica, a ove je nakon dvije utrke bez ijednog boda, jer je nakon odustajanja u slalomskoj vožnji kombinacije, odustala i na subotnjem spustu.

Tako se u redoslijedu spustašica za perfektnom Ilkom Štuhec koja ima maksimalnih 300 bodova, našla Sofia Goggia (162), a Lara Gut je pala na treće mjesto (130).

Mikaela Shiffrin je vodeća u ukupnom redoslijedu s 498 bodova, ali je sada njezina prednost samo 31 bod u odnosu na Goggiu (467) te 53 boda u odnosu na trećeplasiranu Ilku Štuhec (445).

U nedjelju će se skijašice u Val d'Isereu boriti za nove bodove, kada je na programu utrka u superveleslalomu (10.30 sati).


Reci što misliš!