Sport

Nogomet, Liga prvaka

LP: Atletico Madrid nakon penala u četvrtfinale

LP: Atletico Madrid nakon penala u četvrtfinale

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su boljim izvođenjem jedanestereca svladali PSV s 8-7. U uzvratu u Madridu nije bilo golova, kao i u prvoj utakmici u Eidnhovenu.

Atletico i PSV u više od 210 minuta igre nisu uspjeli postići pogodak, pa je odluka o četvrtfinalisti pala izvođenjem jedanaesteraca i to čak u osmoj seriji.

Od 16 penala promašio je jedino napadač PSV-a Luciano Narshing, kojeg je trener Phillip Cocu uveo u igru u 118. minuti upravo zbog penala. Narsinghov udarac završio je na gredi, a Atletico je prošao u četvrtfinale, puno teže od očekivanoga.

U 14. minuti Griezmann s pet metara pogađa vratara Zoeta u najboljoj prilici prvog dijela, u kojem su Nizozemci bili ravnopravna momčad. U 58. minuti nevjerojatna prilika za PSV - udarac Locadie iskosa vratar Oblak skreće u vratnicu, a odbijenu loptu de Jong glavom upućuje prema mreži, no Felipe Luis također glavom spašava prazna vrata Atletica. U 62. minuti vratar PSV-a Zoet brani opasan udarac Felipe Luisa, a u 85. minuti nizozemski vratar je obranio i udarac Torresa. Bila je to i posljednja šansa u regularnom dijelu, pa kako obje momčadi nisu ni nakon 180 minuta igre zatresle mrežu, utakmica je otišla u produžetak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.