Sport

Košarka, Liga za prvaka

Liga za prvaka: Cedevita traži nastavak pobjedničkog niza protiv Cibone

Liga za prvaka: Cedevita traži nastavak pobjedničkog niza protiv Cibone

Košarkaši Cedevite i Cibone u srijedu (18.15 sati) će po treći put ove sezone odmjeriti snage, u utakmici 4. kola A-1 Lige za prvaka, nakon što su u trećem kolu 'vukovi' doživjeli neočekivan domaći poraz od Splita, a Cedevita tek u produžetku pobijedila Goricu.

Cedevita je slavila u oba dvoboja odigrana u ABA ligi u kojima je momčad Veljka Mršića ostvarila uvjerljive pobjede. Još dok je na klupi Cibone bio Slaven Rimac, u listopadu prošle godine, Cedevita je svladala Cibonu s 83-65, dok je u prosincu u Draženovom domu Mršićeva momčad svladala Mulaomerovićeve 'vukove' s 81-69.

U oba dvoboja Cedevita je imala defenzivne odgovore za Cibonine napadačke opcije, dok je nerješiva enigma za Ciboninu obranu bio Cedevitin kapetan Miro Bilan. U prvom dvoboju je spojio 17 koševa i 11 skokova, a u drugom je potopio sve Cibonine nade s 25 poena i sedam skokova. Iako su od posljednjeg dvoboja s 'vukovima' prošla četiri mjeseca, među momčadima nema nepoznanica.

"Malo je neobična situacija jer prošlih sezona nismo imali tako dugu stanku između utakmica s Cibonom. Međutim, jako dobro poznajemo tu ekipu i uz pravi pristup možemo računati na pobjedu", rekao je Bilan te upozorio da se njemu i suigračima ne smije dogoditi utakmica kao što je bila ona u prošlom kolu u Velikoj Gorici, gdje je Cedevita do pobjede stigla tek u produžetku.

"Ne smijemo dozvoliti da se nastave ova neka iznenađenja. Znamo koje igrače treba pripaziti i nadam se da s pravom igrom dolazimo do pobjede", dodao je kapetan Cedevite.

Cibona je u Domu sportova ostvarila posljednju pobjedu nad Cedevitom. Bilo je to prošle godine u trećoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske, kad je junak Cibonine pobjede 77-76 s 22 koša bio Filip Krušlin. Ipak, Cedveita je do naslova stigla u četiri utakmice. Razlika u kvaliteti još je uvijek na strani Cedevite, što je Mršićeva momčad dokazala u ABA ligi, a s tom se konstatacijom slaže i Cibonin trener Damir Mulaomerović.

"Cedevita je apsolutni favorit, ali sigurno ćemo tražiti naše šanse. Sigurno će njima u jednom trenutku biti problem sa strancima, jer mogu biti samo dva na terenu. Ne idemo tamo s bijelom zastavom i pokušat ćemo odigrati što bolju utakmicu, a ako bude prilike, i iznenaditi ih", rekao je Mulaomerović čija će se momčad pokušati iskupiti za neočekivani domaći poraz od Splita.

"Nadam se da su se igrači oporavili. Trenirali smo dobro i pokušat ćemo iznenaditi Cedevitu u njihovoj dvorani", zaključio je Cibonin strateg.

Eventulna Cibonina pobjeda, zakomplicirala bi stanje na ljestvici i učinila zanimljivom borbu za najbolje startno mjesto uoči doigravanja. Svjestan je toga i Mulaomerovićem suparnik na drugoj strani Veljko Mršić.

"Očekujemo da prikažemo dobru košarku. Imali smo pet utakmica u deset dana, a sada ćemo ući u jedan normalniji ritam, kakav će imati i druge momčadi što će nas staviti u ravnopravan položaj s ostalima. Imamo još devet utakmica do kraja regularnog dijela. Cilj nam je zauzeti prvo mjesto uoči doigravanja i imati prednost domaćeg terena", najavio je Mršić.

Ljubitelje košarke će razveseliti vijest da je u srijedu ulaz u dvoranu 2 Doma sportova besplatan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.