Sport

Nogomet, HNL

HNL: Na Rujevici možda odlučujući dvoboj Rijeke i Dinama

HNL: Na Rujevici možda odlučujući dvoboj Rijeke i Dinama

Na Rujevici je večeras na rasporedu derbi hrvatskog nogometnog prvenstva, odnosno u 32. kolu Prve HNL igraju Rijeka i Dinamo. Susret počinje u 20 sati uz prijenos na Drugom programu Hrvatskog radija.

Kako Modri Riječanima bježe četiri boda, današnji dvoboj mogao bi biti i odlučujući u raspletu prvenstva. Naime, eventualnim slavljem Dinamo bi četiri kola prije kraja pobjegao Rijeci na sedam bodova prednosti. Zato momčad Matjaža Keka želi pobjedu, koji bi ih vratila u igru za naslov.

Želio bih da odigramo pravu utakmicu u pravoj atmosferi. To su utakmice za koje se radi i odriče. Moramo razmišljati isključivo o sebi, a igračima neću dozvoliti razmišljati o stvarima na koje nemamo utjecaja. Bit će to sigurno prava utakmica jer igramo protiv europskog protivnika, najavio je večerašnji dvoboj Kek.

Riječanima samopouzdanje daje i prvi njihov ovosezonski ogled na Rujevici kada su krajem listopada slavili 2:1 pogotkom Anasa Sharbinija u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Strateg Modrih Zoran Mamić smatra kako su bolja momčad od Rijeke: Veselimo se utakmici, ambijentu i punom stadionu. Naravno da u toj utakmici želimo potvrditi što znamo, a to je da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj. To možemo najbolje napraviti pobjedom.

Dinamo je u njihovom posljednjem ogledu slavio na Maksimiru s uvjerljivih 3:0 te tako Riječanima nanio jedini poraz ove sezone u domaćem prvenstvu.

Danas će se odigrati još jedan dvoboj 32. kola. Od 17 sati Zagreb u Kranjčevićevoj dočekuje Split.

Hrt.hr/eZd

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.