Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP 2018

Pjaca: Ma ono sam morao zabiti, tu nema priče!

Pjaca: Ma ono sam morao zabiti, tu nema priče!

Hrvatski nogometni reprezentativci pognutih su glava napuštali maksimirski stadion. Remi na stratu kvalifikacija za Svjestko prvenstvo nije zadovoljio njihove apetite, jasno je kako su kockasti u ovom dvoboju željeli dohvatiti maksimalan plijen.

"Šteta, velika šteta. No, ovo je tek prva utakmica kvalifikacija, imamo još dosta vremena da nadoknadimo gubitak ova dva boda, ali zaslužili smo više, to je sasvim jasno. I drugi su rezultati skupine završili s identičnih 1:1, zbog toga mi je još više žao. Znamo da smo favoriti ove skupine, htjeli smo to pokazati odmah na startu kvalifikacija" rekao je Vedran Ćorluka.

Andrej Kramarić ušao je u finišu utakmice, ali se nije našao u nekakvoj prigodi.

"Kada zbrojimo sve prigode, pa i te naše stative jasno je da smo morali pobijediti. I da s pravom žalimo za dva boda. Ma sve je već trebalo biti rezultatski jasno u prvom poluvremenu. No, to je nogomet, tu se nikada ne zna, a često bolje momčadi ne pobjeđuju. Turska me iznenadila na početku dvoboja, u prvih 20 minuta su se pokazali kao disciplinirana momčad, a nama su nedostajali navijači. Siguran sam kako će u nastavku kvalifikacija, kada nam se oni vrate na tribine sve biti mnogo ljepše. Sve su utakmice završile remijem, pa ništa nismo izgubili. Ne sjećam se da sam nekada odigrao utakmicu u kojoj je bilo četiri grede" poručio je Andrej Kramarić.

Lovre Kalinić odigrao je prvu natjecateljsku utakmicu za Hrvatsku.

"Ma nije bilo treme, zašto bi je i bilo. Pa odigrao sam već četiri utakmice za reprezentaciju. Gol iz slobodnjaka? Ista priča kao na prijateljskoj utakmici u Mađarskoj. Tamo je lopta u živom zidu pogodila Ćorluku u glavu, ovoga puta Perišića. Možemo biti tužni, imali smo puno prigoda, ali nismo zabili" kazao je Lovre Kalinić.

Marko Pjaca imao je puno prigoda, ali na svom Maksimiru nije zabio.

"Šteta, stvarno smo previše promašivali. Morali smo nešto iz toliko prigoda i zabiti. Ali, lopta jednostavno nije htjela u gol. Moje prigode? Onu prvu sam morao zabiti, tu nema priče. Iz takvih se prigoda mora poentirati. U drugoj situaciji glavom sam natrčao na loptu, nije bilo jednostavno. Ali, onu prvu sam moram zabiti" rekao je Marko Pjaca.

Turski su nogometaši bili sretni...

"Ovo je za nas velik bod. Jako velik bod. Hrvatska je za mene favorit ove skupine, no mi se iz Zagreba vraćamo s bodom. Obrambeno smo bili na visokom nivou, zaslužili taj remi. Presretni smo, ovo je velika stvar na početku kvalifikacija. Ova momčad ima perspektivu, to smo danas i pokazali" kazao je Hakan Calhanoglu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.