Sport

HNK Hajduk

Udruga 'Naš Hajduk' kupuje 24.53% dionica Hajduka

Udruga 'Naš Hajduk' kupuje 24.53% dionica Hajduka

Suglasnost Hajduka je nužna, jer ugovor je trostran, a prema njemu se tvrtka 'Tommy' obvezuje prenijeti 131.580 dionica Hajduka vrijednih 35.395.000 kuna u vlasništvo udruge 'Naš Hajduk', 'Naš Hajduk' se obvezuje isti iznos u narednih 10 godina na ime sponzorstva isplatiti Hajduku, dok se Hajduk obvezuje u istom razdoblju na dresu nositi reklamu tvrtke 'Tommy'.

"Sve što vam mogu reći je da je istina kako se već neko vrijeme s čelnicima udruge 'Naš Hajduk' vode pregovori o prodaji našeg udjela u vlasništvu Hajduka, te da na tu temu u četvrtak popodne imamo završni sastanak. Tek nakon njega možemo o detaljima, do tada smo bez komentara", potvrdio nam je Zoran Mamić, član NO Hajduka, te sin vlasnika tvrtke 'Tommy' Tomislava Mamića.

Ovo je krupan korak u namjeri preuzimanja Hajduka od strane njegovih navijača, koji sada i formalno postaju strateški partner kluba, bez koga se ne mogu donositi važnije odluke, jer će s pojedinačnim ulozima i novim dionicama u vlasništvu držati kontrolni paket od oko 27.5% dionica.

No, ovim je korakom udruga 'Naš Hajduk' na sebe preuzela i veliku odgovornost i obavezu, jer sada moraju godišnje zaraditi i Hajduku isplatiti 3.5 milijuna kuna, što neće biti baš lako, ali ne i nemoguće. Uostalom, nitko im nije vjerovao ni da mogu okupiti 41.570 članova, koliko ih je u ovoj godini platilo članarinu.

Nejasno je tek koja je garancija udruge 'Naš Hajduk' da će uspjeti ispoštovati ugovor, te namjeravaju li isplaćivati 3.5 milijuna kuna godišnjeg sponzorstva Hajduku samo od prihoda od članarina, ili i od organizacija prijateljskih utakmica,koncerata, sponzorskih akcija..., koje su najavljivali u prošlosti, kada su najavili kako je njihov konačan cilj, da jednoga dana većinski vlasnici Hajduka postanu svi njegovi navijači.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.