Sport

Nogomet, Prva HNL

Ivajlo Petev preuzima Dinamo

Ivajlo Petev preuzima Dinamo

Da je Nenad Bjelica još malo izdržao bez angažmana, danas bi vodio momčad Dinama protiv Juventusa. Ovako će plave preuzeti drugi pick, također Mamićev ljubimac, bugarski izbornik Ivajlo Petev.

On, naime, ovaj tjedan rješava status u bugarskom savezu (čitaj: daje ostavku, traži sporazumni raskid) i nakon derbija protiv Hajduka preuzima plave.

Prvi je to put nakon Vahida Halilhodžića da dolazi stranac, a prvi put nakon 1999. i Osvalda Ardilesa da dolazi čovjek izvan prostora bivše države. I tek treći stranac nakon 60-ih godina. Bugarin je, pa barem jezik neće biti prepreka...

Petev je dosad zapamćen i rubnim, čak i bizarnim pričama, kao i po uspjesima s Ludogorcem, kojeg je vodio iz druge lige do dva naslova prvaka. Potom je trebao preuzeti Levski i na predstavljanju su ušli navijači i verbalno ga napali jer se ranije deklarirao kao navijač rivala CSKA iz Sofije, pa je istoga dana dao ostavku!

Vodio je i AEL Limassol, a od prosinca 2014. izbornik je Bugarske. S kojom je u svojoj vjerojatno posljednjoj utakmici jedva, s 4:3 golom u zadnjim sekundama pobijedio Luksemburg...

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.