Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Everton kaznio promašaje Manchester Cityja

Premiership: Everton kaznio promašaje Manchester Cityja

U najzanimljivijem susretu subotnjeg programa 8. kola engleskog nogometnog prvenstva vodeći Manchester City je odigralo 1-1 (0-0) na svom terenu protiv Evertona.

Gosti iz Liverpoola poveli su golom Lukakua (64), a poravnao je Nolito (72).

City nije iskoristio čak dva 11-erca u utakmici, u 42. minuti kazneni udarac zapucao je De Bruyne, a u 71. Aguero.

Remi Cityja iskoristio je Arsenal koji je kao domaćin svladao Swansea City sa 3-2 (2-1) i tako se bodovno poravnao sa sastavom iz Manchestera na vrhu ljestvice. Walcott (26, 33) je s dva gola poveo Arsenal ka pobjedi, Sigurdsson (38) je prije poluvremena uspio smanjiti na 2-1, ali je Ozil (57) početkom nastavka vratio prednost domaćih na dva razlike. Baston (66) je smanjio na 3-2, dvije minute potom Arsenal je ostao i s igračem manje zbog isključenja Xhake, ali je uspio obraniti prednost.

Priliku za skok na prvo mjesto imao je i Tottenham Hotspur, ali ju nije iskoristio odigravši 1-1 (0-0) na gostovanju kod West Bromwich Albiona. Oba gola pala su u samoj završnici, domaće je u vodstvo doveo Chadli (82), a izjednačio je Alli (89).

Manchester City i Arsenal sada imaju po 19 bodova, dok je Tottenham na 18.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu nanio još jedan poraz aktualnom prvaku Leicester Cityju svladavši ga sa 3-0 (2-0). Golove za "plave" postigli su Diego Costa (7), Hazard (33) i Moses (80).

S nova tri boda peti Chelsea je dostigao četvrti Liverpool, oba sastava imaju po 16 bodova, ali "redsi" imaju utakmicu manje, oni će u ponedjeljak na svom Anfieldu ugostiti Manchester United.

Leicester je 13. s osam bodova.

Subotnji program će od 18.30 sati zaključiti Crystal Palace i West Ham United.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.