Sport

Nogomet, NK Hajduk

Hajduk: Politika HNS-a dovodi do praznih nogometnih stadina

Hajduk: Politika HNS-a dovodi do praznih nogometnih stadina

Vodstvo nogometnog kluba Hajduk zamjerilo je Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) da vodi politiku koja dovodi do praznih nogometnih stadiona.

"Hrvatski nogometni savez sustavno vodi politiku koja dovodi do praznih nogometnih stadiona ne samo kad je u pitanju nacionalna reprezentacija, nego čak i u značajnijem obujmu kad se radi o Hrvatskoj nogometnoj ligi. Dok u viziji vodstva HNS-a publika očito predstavlja nepotrebnu kulisu, mi u nogometu bez publike ne vidimo smisao,"  objavljeno je u srijedu na službenoj stranici Hajduka.

Reakcija splitskog kluba je uslijedila nakon što disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio Hajduka igranjem prve sljedeće domaće utakmice bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna zbog paljenja baklji i neprimjerenog skandiranja s pozivom na nasilje tijekom subotnje utakmice 16. kola protiv Lokomotive.

"Kad već našu publiku nisu uspjeli potjerati svojom politikom, sad su se odlučili na zabrane. Prazan sjever danas ili možda već u idućoj prigodi (prazan cijeli stadion u derbiju s Dinamom), nama ni u kakvom slučaju nisu željeni scenariji, a oni su gotovo svima očiti već mjesecima," stoji u Hajdukovu priopćenju.

U Hajduku naglašavaju kako su nedvosmisleno protiv ikakve vrste nasilja, no dok god se Savez bude bavio posljedicama, a ne uzrocima, rezultat će biti srozavanje kvalitete nogometa i prazni stadioni.

"Umjesto da priznaju svoj neuspjeh i odstupe, vodstvo Saveza nastavlja privatizirati nogomet i uzimati ga onima zbog kojih se i igra," navodi se u priopćenju Hajduka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.