Sci-Tech

infobip shift

Tehnološki spektakl u Zadru srušio rekorde, organizatori najavljuju i širenje u Aziju

Tehnološki spektakl u Zadru srušio rekorde, organizatori najavljuju i širenje u Aziju

U Zadru je završeno ovogodišnje izdanje Infobip Shifta, najveće developerske konferencije u ovom dijelu Europe.

Tehnološki spektakl okupio je rekordan broj posjetitelja, njih više od 5.500 tijekom tri dana programa u kojem je nikad veći broj predavača, čak 125, održalo predavanja, radionice i panele o najaktualnijim temama iz softverske industrije i svijeta startupa. 

Konferencija je započela 15. rujna neformalnim događanjima održanima na tri zadarske lokacije. Program se nastavio iduća dva dana u ŠC Višnjik čijih je 15.000 m2 zauzeo Infobip Shift i spektakularnom produkcijom u potpunosti transformirao sportski kompleks. 

Konferenciju je otvorio Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa koji je izjavio: „Broj posjetitelja i predavača, koji raste iz godine u godinu, još jednom potvrđuje sve veći značaj Infobip Shift konferencije u globalnoj tehnološkoj zajednici. Ipak, posebno bih istaknuo iznimnu kvalitetu predavanja koja su održana, uz sudjelovanje stručnjaka iz različitih područja. Obradili smo ključne teme od interesa za programere, a vjerujem da su naši posjetitelji imali priliku značajno proširiti svoje znanje i usvojiti nove vještine u jednoj sjajnoj i poticajnoj atmosferi“.

Više od 770 kompanija na konferenciji 

Predavači Infobip Shifta predstavnici su vrha softverske industrije, kompanija kao što su Microsoft, Google i AWS, telekomunikacijskih divova poput Nokije, Orangea, Deutsche Telekoma i Telefonice, a svoje znanje su podijelili stručnjaci Sofascorea, Rimac Automobila, Reversing Labsa i drugih predvodnika domaće tehnološke scene. 

„Prema podacima o prodaji ulaznica, posjetitelji su stigli iz više od 40 zemalja i s pet kontinenata. Od SAD-a, preko Norveške i Nigerije, sve do Hong Konga i Australije - zaista možemo reći da smo okupili developere iz cijelog svijeta. Međutim, posebno bih istaknuo više od 770 kompanija čiji su zaposlenici bili prisutni na Shiftu kao posjetitelji, govornici i partneri. Riječ je o ogromnom potencijalu za nova poznanstva, projekte i suradnje, a upravo to je najveća vrijednost Infobip Shifta”, izjavio je Nikola Radišić, voditelj tima Infobip Shifta. 

Tematski je Shift obuhvatio umjetnu inteligenciju, kibernetičku sigurnost, razvoj softvera te upravljanje inženjerskim timovima na šest pozornica. Izdvojeni program održao se na startup pozornici gdje su u panel raspravama sudjelovali uspješni poduzetnici, profesori i znanstvenici, a zanimljivi startupi predstavili su svoje ideje javnosti i potencijalnim investitorima. 

Širenje na treći kontinent

Zadarsko izdanje Shifta druga je Infobipova konferencija koja se održala ove godine nakon američke inačice u Miamiju prije pet mjeseci. Iz Infobipa najavljuju povratak u SAD iduće godine, kao i novi korak naprijed - skoro širenje na još jedan kontinent. 

„Prezadovoljni smo ovogodišnjim Shiftom u Zadru, koji je rekordan po broju govornika i posjetitelja. Međutim, već se okrećemo idućim izdanjima i razmišljamo o novom iskoraku. Uz domaće izdanje, vraćamo se i u SAD iduće godine, a planiramo i konferenciju u Aziji. Riječ je o kontinentu s najvećim brojem developera i veselimo se što ćemo imati priliku okupiti ih oko Infobip Shifta”, najavio je Nikola Pavešić, direktor developerskog iskustva i startupa u Infobipu. 

 

Infobip Shift u Zadru još jednom je potvrdio status vodećeg tehnološkog događaja u ovom dijelu Europe, a izdanjima na drugim kontinentima konferencija nastavlja graditi poziciju događaja koji okuplja i osnažuje globalnu developersku zajednicu.

 


Reci što misliš!