Sci-Tech

gastro

Chefs at Sea: Vrhunski chefovi gostuju u najboljim hrvatskim restoranima

Chefs at Sea: Vrhunski chefovi gostuju u najboljim hrvatskim restoranima

Chefs at Sea – projekt udruge restorana JRE-Hrvatska održat će se i ove godine u restoranima udruge na obali Lijepe naše. 5. lipnja 2024, u čak 10 restorana udruge JRE-Hrvatska, u 19:00 sati započet će večera koju predvodi gostujući vrhunski JRE chef.

Jedan zajednički stol od 8 gostiju moći će uživati u savršenoj večeri od lokalnih namirnica u internacionalnoj interpretaciji, a direktnim upitom na restorane u kojima se održava ova manifestacija dobit ćete sve informacije o raspoloživosti. Cijena degustacijske večere sa vinskom pratnjom iznosi 200 eura.

Chefs at Sea: Restorani i gostujući chefovi 2024.

Rezervirajte vaše mjesto na vrijeme u jednom od JRE-Hrvatska restoranima za projekt Chefs at Sea. U nastavku donosimo popis restorana koji sudjeluju u projektu te gostujuće chefove:

  • Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn, JRE-Nizozemska
  • Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera Estare, JRE-Slovenija
  • Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono JRE-Španjolska
  • Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine, L’Inattendu, JRE-Belgija
  • Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
  • San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm, JRE-Austrija
  • Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos, JRE-Bulgarska
  • Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26, JRE-Belgija
  • Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB, JRE-Slovenija
  • Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija

Susret gastronomije i kultura

Projekt Chefs at Sea sufinanciran je od strane Hrvatske turističke zajednice, a svake godine udruga ugošćava internacionalne chefove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku te se susreću s našim kulturama, tradicijama i namirnicama s kojima kuhaju.

„Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje novih tehnika i razvijanje novih okusa na namirnicama sa kojima smo okruženi predstavlja glavne ciljeve projekta „Chefs at Sea“. Odlazak na staževe u druge zemlje san je svakog kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno iskustvo gdje ima prilike učiti i raditi sa internacionalnim chefovima. Internacionalnim chefovima organiziramo i zajednički izlet gdje se svi bolje upoznamo te im približimo naše gastronomsko nasljeđe i našu kulturu življenja“ – objasnio je predsjednik udruge restorana JRE-Hrvatska, Vjeko Bašić (vlasnik Konobe Boba na Murteru).

Večera Chefs at Sea je humanitarnog karaktera ove godine, a prikupljena sredstva donirat će se kolegama iz udruge UNUO – koji brinu i osposobljavaju osobe sa invaliditetom u ugostiteljstvu, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i tržište rada kroz umjetnost gastronomije. Prikupljena sredstva donirat će se u svrhu potpore realizaciji grand finala Cupi’s Spoon 2024.

 


Reci što misliš!