gastro
Chefs at Sea: Vrhunski chefovi gostuju u najboljim hrvatskim restoranima
Chefs at Sea – projekt udruge restorana JRE-Hrvatska održat će se i ove godine u restoranima udruge na obali Lijepe naše. 5. lipnja 2024, u čak 10 restorana udruge JRE-Hrvatska, u 19:00 sati započet će večera koju predvodi gostujući vrhunski JRE chef.
Jedan zajednički stol od 8 gostiju moći će uživati u savršenoj večeri od lokalnih namirnica u internacionalnoj interpretaciji, a direktnim upitom na restorane u kojima se održava ova manifestacija dobit ćete sve informacije o raspoloživosti. Cijena degustacijske večere sa vinskom pratnjom iznosi 200 eura.
Chefs at Sea: Restorani i gostujući chefovi 2024.
Rezervirajte vaše mjesto na vrijeme u jednom od JRE-Hrvatska restoranima za projekt Chefs at Sea. U nastavku donosimo popis restorana koji sudjeluju u projektu te gostujuće chefove:
- Lešić Dimitri, Korčula & Jeroen Raes, Rozemarijn, JRE-Nizozemska
- Zijavica, Mošćenička draga & Bine Volčić, Monstera Estare, JRE-Slovenija
- Konoba Boba, Murter & Juan Carlos Ferrando, Logrono JRE-Španjolska
- Konoba Pelegrini, Šibenik & Benjamin Fontaine, L’Inattendu, JRE-Belgija
- Foša, Zadar & Alfred Prasad, JRE-UK
- San Rocco, Brtonigla & Andreas Herbst, Riederalm, JRE-Austrija
- Konoba Kala, Supetar & Vladislav Penov, Cosmos, JRE-Bulgarska
- Navis, Opatija & Stefaan De Proft, Pacht 26, JRE-Belgija
- Lemongarden, Sutivan & Tomaž Bratovž, JB, JRE-Slovenija
- Badi, Umag & Philipp Dyczek, Artis, JRE-Austrija
Susret gastronomije i kultura
Projekt Chefs at Sea sufinanciran je od strane Hrvatske turističke zajednice, a svake godine udruga ugošćava internacionalne chefove koji po prvi puta posjećuju Hrvatsku te se susreću s našim kulturama, tradicijama i namirnicama s kojima kuhaju.
„Međusobno upoznavanje, razmjena znanja i iskustva te učenje novih tehnika i razvijanje novih okusa na namirnicama sa kojima smo okruženi predstavlja glavne ciljeve projekta „Chefs at Sea“. Odlazak na staževe u druge zemlje san je svakog kuhara, a mi na ovaj način pružamo cijelom timu jedinstveno iskustvo gdje ima prilike učiti i raditi sa internacionalnim chefovima. Internacionalnim chefovima organiziramo i zajednički izlet gdje se svi bolje upoznamo te im približimo naše gastronomsko nasljeđe i našu kulturu življenja“ – objasnio je predsjednik udruge restorana JRE-Hrvatska, Vjeko Bašić (vlasnik Konobe Boba na Murteru).
Večera Chefs at Sea je humanitarnog karaktera ove godine, a prikupljena sredstva donirat će se kolegama iz udruge UNUO – koji brinu i osposobljavaju osobe sa invaliditetom u ugostiteljstvu, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za samostalan život i tržište rada kroz umjetnost gastronomije. Prikupljena sredstva donirat će se u svrhu potpore realizaciji grand finala Cupi’s Spoon 2024.
Vezane vijesti
-
U 12:52 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na području Šibenika.
-
Vaterpolo klub Brodograditelj, smješten u Betini na otoku Murteru, ove godine klub ove je godine dobio novu upravu. Na izbornoj skupštini za predsjednika kluba izabran je Marijan Magazin, dok je za dopredsjednika izabran Luka Jakovčev.
-
Pravi sportski šušur vladao je na šibenskom Trgu Pavla Šubića I u rodnom gradu svjetske košarkaške legende Dražena Petrovića.
-
Kamera omogućava promatranje prirodnog ponašanja biljnog i životinjskog svijeta bez ometanja, pružajući znanstvenicima priliku da bolje razumiju i zaštite nevjerojatna stvorenja našeg Jadrana.
Izdvojeno
-
Vječitim hrvatskim derbijem" košarkaši Cibone i Zadra otvorili su novu sezonu regionalne AdmiralBet ABAlige. U Draženovom domu pred oko tisuću i pol gledatelja uvjerljivo su slavili košarkaši Zadra rezultatom 87-69 (27-17, 15-23, 23-10, 22-19).
-
Počela je nova sezona regionalne košarkaške ABA lige, a otvorili su je "vječitim hrvatskim derbijem" košarkaši Cibone i Zadra. U Draženovom domu pred oko tisuću i pol gledatelja uvjerljivo su slavili košarkaši Zadra rezultatom 87-69 (27-17, 15-23, 23-10, 22-19).
-
Bablje lito provedite na zadarskom Craftmarketu i doznajte što su sve radile vrijedne ruke naših kreativaca, u subotu 21. rujna od 16 h u Brlogu na Voštarnici.
-
Svadba, vjenčanje, pir - nazovite to kako vam je najdraže, čin je u kojem dvije zaljubljene osobe stupaju u bračnu zajednicu, obećavaju pred Bogom i/ili matičarem kako će se do kraja svojih života voljeti i poštivati, biti tu jedno za drugo u dobru i zlu. Aham. Vjerujem kako ste i sami opetovano svjedoci suprotnih ishoda.
Reci što misliš!