Sci-Tech

#igre

Vraća se Tamagotchi!

Vraća se Tamagotchi!
Facebook (Tamagotchi)

Nova će verzija nekada popularnog digitalnog ljubimca dobiti novo ruho, s kojim će se prilagoditi današnjim generacijama te im omogućiti da iskuse zabavnu, ali ponekad i napornu brigu za Tamagotchija.

Digitalni je ljubimac Tamagotchi obilježio djetinjstvo brojnim generacijama krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, a sada se za svoj 25. rođendan spremno vraća na tržište, no u ipak nešto modernijem obliku. Naime, riječ je o novoj Tamagotchi Smart igrački koja je u principu – šareni pametni sat.

Novi će digitalni ljubimac na zapešću sada imati ekran na dodir koji će služiti za interakciju i maženje s „mališanom“, no imat će i mogućnost glasovnih kontrola kojima će se on, među ostalom, moći i probuditi, a tu je pedometar za brojanje koraka, prenosi Kotaku.

Valja napomenuti da mu je ekran u boji te dolazi i s mogućnošću bežičnog povezivanja za interakciju s ostalim Tamagotchijima, a prema foršpanu postavljenom na službenom YouTube kanalu proizvođača Bandai Namco, čini se da će se na satu moći slušati i glazba.

Svaki će Tamagotchi doći sa svojim zasebnim likom, a prodavat će se i TamaSma ključevi preko kojih će vlasnici sata moći dobiti neke dodatne likove i predmete. Bandai Namco navodi u svom FAQ-u, da bi mu baterija trebala trajati do 30 sati.

Tamagotchi Smart će se početi prodavati 23. studenog ove godine po cijeni od oko 68 dolara, a TamaSma ključevi će se prodavati odvojeno za oko 10 dolara po komadu, piše Gizmodo. Trenutno nije poznato hoće li ovaj nosivi digitalni ljubimac izaći na međunarodno tržište.  


Reci što misliš!