Sci-Tech

ZAŠTITA PODATAKA

Europsko udruženje potrošača traži da regulatori revidiraju TikTok

Europsko udruženje potrošača traži da regulatori revidiraju TikTok

Europsko krovno udruženje potrošača (BEUC), dobilo je od svojih 18 organizacija zahtjev da regulatori provedu sveobuhvatnu reviziju TikTokovih politika i praksi.

Za razlog  BEUC navodi   da aplikacija  TikTok, koju koriste milijuni ljudi u Europi,   krši prava potrošača   što se tiče uvjeta korištenja u svim aspektima.   Također nije jasno  koji se podaci prikupljaju, kako se obrađuju, jer je očito da su  podaci korisnika stvaran su izvor prihoda.

Nadalje,   problem je   pružanje   prava na nepovratnu distribuciju i kopiranje objavljenih videozapisa bez ikakvog plaćanja, osim nekog    sustava kovanica  kojem TikTok   sam određuje tečaj.

Što se tiče djece i mlađih tinejdžera,  oni  TikTok   naširoko koriste, ali   nisu zaštićeni    na odgovarajući način od štetnog sadržaja i skrivenih reklama.    Za potonje se potrošačke organizacije  pozivaju na influencere koji ovu populaciju izazivaju  da sami snimaju videozapise s određenim proizvodima.

TikTok: osam zanimljivih činjenica koje bi trebali znati

Eto, možda se  TikTok čini bezazlenim  svojim videozapisima obično  videozapisima zaigrane prirode,  ostaje   činjenica da bi trebalo preispitati  eventualne  pogrešne motive same usluge.


Reci što misliš!