Sci-Tech

U DOLASKU

Ovako bi trebala izgledati Sony Xperia 1 III

Ovako bi trebala izgledati Sony Xperia 1 III

Sony će i ove godine predstaviti svoj flagship pametni telefonu nove generacije. U posljednje vrijeme sve više se otkrivaju informacija o prošlogodišnjem nasljedniku Sony Xperia 1 III.

Procurile su i fotografije stvarnog  izgleda iz kojih je vidljivo  da još uvijek koristi poznati dizajn, ali na prednjici su okviri oko zaslona  suženi.    

Dolazi kao i  prethodna generacija  s OLED zaslonom duljine dijagonale 6,5-inčna, 4 K rezolucije i HDR podrške. Očekuje se da će se stopa osvježavanja povećati na 120 Hz  pružajući korisnicima  još bolji radni doživljaj.

Sony Xperia 1 II recenzija - napokon pozitivno iznenađenje iz Japana

Što se tiče  kamera ima tri na stražnjoj strani  koje se dizajnom razlikuju od prethodne generacije. Xperia 1 III koristi kombinaciju  od tri kamere + 3D iToF senzora te  će po prvi puta  koristiti periskopsku  optiku s najmanje 4x  zumom  bez gubitka kvalitete i   Zeiss  optiku. Prednja kamera je 8 MP senzora i dobiva  podršku za tehnologiju Face Unlock.

Sony Xperia 1 II sedam mjeseci kasnije

Uz to,  očekuju se  IP68 certifikat zaštite od vode i prašine,  ostanak  gumba okidača koji odgovara glavnom načinu snimanja, Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.1,   NFC čip za beskontaktno plaćanje, GPS navigacijski modul, USB Type-C port za punjenje, najnoviju generacija Gorilla Glass i podrška za mobilnu mrežu pete generacije te  najnovija Qualcomm  Snapdragon 888 5G  platforma  u tandemu s 8 GB RAM-a. Kapacitet unutarnjeg  flash memorije bit će 256 GB.

Na temelju svih ovih trenutno dostupnih informacija, nizozemski 3D grafički dizajner Jermaine Smit izradio je konceptni video  prikaz  uređaja te dodao još neke detalje. 

Sony Xperia 1 III FIRST LOOK!!!

Među njima su zadržavanje  3,5 mm audio priključka za slušalice, prednji stereo zvučnici i 360 Reality Audio tehnologija.  Senzor za otisak prsta integriran dalje   u bočni gumb za uključivanje/isključivanje rada, a prednja kamera ostaje na gornjem rubu zaslona.    Pogledajte sami.....

Sony Xperia 1 III - THIS IS AWESOME! | VERSUS


Reci što misliš!