Sci-Tech

ODLIČNE VIJESTI

Za Photomath aplikaciju, digitalnog instruktora matematike, osigurana je investicija od 23 milijuna dolara

Za Photomath aplikaciju, digitalnog instruktora matematike, osigurana je investicija od 23 milijuna dolara

Ako ste roditelj, student, učenik ili profesor, vjerojatno vam aplikacija Photomath nije nepoznata u borbi s izazovima rješavanja matematičkih zadataka. Ova besplatna aplikacije za učenje matematike preuzeta je više od 220 milijuna puta.

Istoimena tvrtka Photomath je nedavno anketirala preko 2000 roditelja i otkrila da 56% roditelja ne može pomoći svojoj djeci prilikom rješavanja zadaće iz matematike, što je rezultiralo time da roditelji svakog tjedna od početka pandemije preuzimaju Photomath tri puta više od uobičajenog.

Prema riječima Damira Sabola, izvršnog direktora i osnivača tvrtke,  mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci pomoći u matematici, a pandemija i učenje na daljinu stvorili su dodatne izazove.  Jasne su razlike između obitelji koje si mogu priuštiti instrukcije i onih koje to ne mogu, a djeca slabije stojećih obitelji sve više zaostaju s gradivom.

Kako bi ova aplikacija    svim učenicima omogućila jednake prilike, tvrtka  je osigurala   23 milijuna dolara za financiranje iz serije B, pod vodstvom investitora Menlo Ventures, a uz sudjelovanje GSV Ventures, Learn Capital, Cherubic Ventures i Goodwater Capital.   

 Novac će biti   uložen u povećanje broja zaposlenika, ulaganje u razvoj umjetne inteligencije i strojnog učenja   za pružanje prijeko potrebnog mosta između virtualnog učenja i interaktivnog pristupa rješavanju zadataka te skaliranje razvoja proizvoda. 

Kako radi Photomath aplikacija?

Ako do sada niste koristili  Photomath, malo ćemo vas upoznati sa  mogućnostima aplikacije. Može riješiti bilo koji zadatak   napisan ručno ili računalno.  Pri tome koristi računalni vid i strojno učenje kako bi prepoznala i trenutno riješila matematičke zadatke u rasponu od osnovnih aritmetičkih pa sve do složenijih zadataka diferencijalnog i integralnog računa.

Uz rješenje, aplikacija nudi i detaljne upute za svaki korak, koje objašnjavaju učenicima kako da riješe zadatak ili savladaju matematičke koncepte. Uz to, Photomath nadopunjuje poduku nastavnika i učenje na daljinu, a milijuni profesora koriste ga kao alat za poboljšanje cjelokupnog iskustva učenja.

Mnogi profesori i stručnjaci iz područja matematike u Photomathu rade na razvoju metodologije za rješavanje složenih matematičkih koncepata, čime se osigurava točnost matematičkih rješenja.

Photomath Plus, premium verzija aplikacije , uključuje i značajke poput animiranih instrukcija i ilustracija, koje nadilaze tradicionalne metode podučavanja oživljavanjem svakog koraka u rješavanju matematičkog zadatka.

Ako želite preuzeti aplikaciju Photomath, posjetite https://photomath.app/en/.


Reci što misliš!