Sci-Tech

HI-FI

Sony energično širi 360 Reality Audio ekosustav

Sony energično širi 360 Reality Audio ekosustav

Nakon što je Sony na CES-u 2019 demonstrirao audio tehnologiju 360 Reality Audio (360 RA) u obliku zvuka, istu je primijenio na slušalice, mobitele, audio streaming audio i video usluge, Sada su najavili proširenje ekosustava.

Prvo proširenje  odnosi se na 360 Reality  Audio Creative Suite alat za   glazbenu produkciju.  Koristi stereoskopsku zvučnu tehnologiju za ostvarenje  trodimenzionalnog zvučnog polja.  Nastao je u suradnji s tvrtkom  Virtual Sonics za razvoj glazbenog softvera za profesionalce.  U video zapisu ispod možete pogledati  kako nagrađivani GRAMMY-jev producent Keith Harris transformira svoju glazbu koristeći 360 Reality Audio Creative Suite.

Create immersive music without limits | 360 Reality Audio

Sony je također najavio da   surađuju   s velikim glazbenim kompanijama i streaming servisom Nugs.net,  kako bi integrirali audio 360RA u koncertne video zapise.  U Europi i Sjedinjenim Državama već su započeli   distribucijom kompatibilnih pjesama s više streaming usluga.  Dostupno je  više od 4000 kompatibilnih pjesama, uključujući nove pjesme Alicia Keys, Lil Naz X, Megan the Stallion, Noah Cyrus i Zara Larson.

Sony | 360 Reality Audio vs. conventional stereo sound

Uz to, Sony   plasira  na tržište    dva audio sustava SRS-RA5000 i SRS-RA3000  s funkcijama  koje uključuju 360 Reality Audio i  Immersive Audio Enhancement za transformaciju  dvokanalnih stereo snimaka na način da omoguće se zvuku ispunjavanje cijele sobe.  

 

Zahvaljujući trima zvučnim jedinicama okrenutim prema gore,  glazba se širi okomito,  dok  tri  jedinice smještene u središte širenje zvuka  vodoravno.  

Sony SRS-RA5000 i model SRS-RA3000  opremljeni  su Wi-Fi, Bluetooth, kao i NFC tehnologijama. Imaju automatsko upravljanje glasnoćom, kompatibilni su s uređajima s Google Asistentom (s ugrađenom tehnologijom Chromecast) i Amazonom Alexa kako bi pomoću ovig glasovnih asistenata upravljali njima.   Uz to, postoji   podrška za Spotify Connect. Oba zvučnika bit će dostupna u veljači 2021. godine.

Također su počeli izdavati certifikat 360RA za slušalice, pametne telefone,   audio sustave u automobilima  i druge uređaje, što će ovu audio tehnologiju učiniti glavnim načinom upotrebe glazbe u budućnosti.

Recenzija Sony Xperia 5 II - kompakt oslonjen na vrhunsku tehnologiju

Doživite Sony 360 RA

Želite li sami isprobati doživljaj reprodukcije atmosfere koncerta s  360 Reality Audio tehnologijom,   preuzmite Artist HYPERLINK "https://www.streamsoftinc.com/"Connection aplikaciju iz App Store i Play Store, spojite svoje omiljene slušalice i pokrenite  videozapis  švedske kantautorice Zare Larson (svi detalji su ovdje) . Bit će dostupa od  12. siječnja, prije početka distribucijske usluge.

Uz  Sony slušalice  EXTRA BASS WF-XB700 WF-SP800N ili    WH-1000XM4  također možete dodatno optimizirati svoje iskustvo analizom vlastitog oblika uha kako bi uživali u prilagođenom, uronjenom glazbenom polju.


Reci što misliš!