Sci-Tech

Tehnologija

Tech-savjeti: Kako jefitno nabaviti Microsoft Office?

Tech-savjeti: Kako jefitno nabaviti Microsoft Office?

Neki korisnici žele Office, ali ne žele platiti za proizvode koji su trenutno na tržištu – samostalni softver Office 2019 ili aplikacije za Office Microsofta 365 temeljene na pretplati.

Microsoft Office možete nabaviti jeftino ako ste voljni kupiti stariju inačicu, ali kupovati morate oprezno. Evo o čemu morate voditi računa prije no što se upustite u kupnju.

Provjerite rok trajanja

Najprije provjerite životni ciklus proizvoda i jesu li inačice koje želite kupiti kompatibilne s Windowsima. Office 2000 nakon 2007. godine više ne radi na Windowsima 10. Rok trajanja za Office 2010 istekao je 13. listopada ove godine. Office 2013 više neće vrijediti 11. travnja 2023. godine. No Office 2015, koji je u starom željezu trebao završiti mnogo ranije, vrijedit će za uporabu sve do 14. listopada 2025. godine – što je i posljednji dan trajanja Officea 2019.

U Microsoftu kažu da će ti proizvodi funkcionirati normalno i nakon svoje „smrti“, no neće više biti ažuriranja. Ako ništa drugo, nabavite si neki pošteni antivirusni program kako bi se obranili od napada.

Kupujte pažljivo

Svi mi već dovoljno dugo kupujemo preko interneta kako bismo znali koliko je dodatne pozornosti potrebno ako kupujemo već korištene ili stare proizvode. Amazon nudi neke zaštite za kupce, pa je njihova stranica dobro mjesto za početak. U vrijeme pisanja ovoga članka na Amazonu pronašli smo Office 2016 Home & Student za 79 dolara i Office 2013 kojemu se cijena kreće između 200 – 240 dolara.

Kupovati možete i preko eBaya, gdje se Office može nabaviti već i za 9 dolara. No, takve biste jeftine ponude trebali pomno razmotriti!

Čuvajte se prijevara prodavača softvera i nepouzdanih prodavača

Pretražujte internet i dalje i pronaći ćete još ponuda koje se mogu činiti predobrima, a da bi bile istinite. Na primjer, na mrežnoj stranici SoftwareKeep.com možete pronaći Office 2010 za 88 dolara i Office 2014 za 58 dolara. Prime Software nudi Office 2019 za 99 dolara. Obje tvrtke oglašavaju da su „kompanije partneri Microsofta i njegovih rješenja“, no pritužaba na te tvrtke ima mnogo, a njihove recenzije nisu pozitivne.

SoftwareMax nudi Office 2016 za 58 dolara, no brzom internetskom pretragom vidjet ćete da je ta tvrtka zatvorena i da je od strane Better Business Bureaua (BBB) ocijenjena jedinicom. Pritužbi je mnogo u različitim osvrtima, uključujući one na mrežnoj stranici RipOff Report.com