Sci-Tech

QI PUNJENJE

Xiaomi ima novoj proboj s 80 W Mi Wireless indukcijskim punjenjem

Xiaomi ima novoj proboj s 80 W Mi Wireless indukcijskim punjenjem

Xiaomi Mi Wireless tehnologija bežičnog punjenja od 80 W nadmašila je bežično 65 W punjenje, nedavno predstavljeno od strane tvrtke OPPO .

Ovo je treći put u manje od godinu dana da je  Xiaomi postigao novi proboj na   dijelu indukcijskog punjenja. Prošle  su godine  za  Mi 9 i 9 Pro lansirali svoju  prvu    tehnologiju bežičnog  punjenja od 20 W i 30 W.  Ove godine povećali su     snagu  punjenja na 50 W i primijenili na Xiaomi Mi 10 Extreme Edition  (  Mi 10 Ultra )  modelima. 

Sada su  pokazali punjenje  od 80 W.  Potrebno je samo  1 minuta da se napuni  10% baterije kapaciteta   4000 mAh,  8 minuta  do 50 %      i 19 minuta  do 100 posto napunjenosti  čime se ponovno probija gornja granica bežičnog punjenja. Ovo je punjenje  čak brže    od  žičanog nekih robnih marki.

Xiaomi nije za sada precizirao tehničke detalje. Poznato je da ima namjenski  čip  i neovisni  sustav  zavojnica.  Tu su i MTW višepolni konektori, dual-pin serije 6C u pametnom telefonu i  softver za ubrzanje.  Očekuje se da će  biti   riješeno odvođenje topline i  posebno nezgodno brzo starenje baterije.

OPPO, koji je prethodno donio tehnologiju žičnog brzog punjenja od 125 W , priznao je  za Android Authority da  nakon 800 punjenja kapacitet baterije padne na  80% od  punog kapaciteta.  Vjeruje se da će ovu tehnologiju Xioami po prvi puta primijeniti   u seriji  Mi 11.

Xiaomi 80W Wireless Charger Official Video Demonstration

 

Xiaomi 80W Wireless Charging Live Test

 

Bežično punjenje  mobilnih telefona trenutni je trend, a uklanjanje  konektora za punjenje   može dodatno smanjiti veličinu i debljinu mobilnog telefona.


Reci što misliš!