Sci-Tech

iPhone 12

MagSafe za bežično punjenje i jednostavno pričvršćivanje dodatne opreme iPhone 12 telefona

MagSafe za bežično punjenje i jednostavno pričvršćivanje dodatne opreme iPhone 12 telefona

Apple je objavio dugo očekivanu seriju iPhone 12. Veseli što svi novi modeli podržavaju bežično MagSafe bežično punjenje poznato nam s Mac računala. Dakle, nije inovacija, ali donosi neočekivani osjećaj pogodnost za nove telefone.

MagSafe bežično punjenje  je i dalje Qi standard, ali snaga je nadograđena sa 7,5 W na 15 W.  Najvažnije je da  za razliku od prethodnog ručnog poravnanja na bazi, omogućuju  savršeno poravnavanje punjača  za brže bežično punjenje zahvaljujući magnetima. 

Možda uvođenjem ovog rješenja punjenja,   Apple   planira  postupno  ukloniti  port  za punjenje u nekim budućim modelima. Time mogu izbjeći, ako bi to željeli,  prelazak svoje linije pametnih telefona na USB-C standard.

Također bi  im   omogućilo da uređaje učini još tanjima, koristeći istu logiku kojom su se vodili   kada su uklonili priključak za slušalice.  Osim toga zaštita od vode i prašine bi mogla postati  učinkovitija  jer ima manje ulaza na telefonu.  

Što se tiče ponude samih punjača, Apple  ima dva modela adaptera: okrugli MagSafe   s trajno pričvršćenim kabelom i MagSafe Duo za  istovremeno punjenje iPhonea i Apple Watch-a.

Recenzija iPhone SE 2020: izvana retro, ali ne i iznutra

Apple Watch Series 6 i SE - modeli pametnih satova za svačiji ukus i džep

Uz ovo MagSafe punjenje,  u cijelosti se možete  riješiti kabela i adaptera.    Također  upotreba iPhonea  u krevetu dok je na punjenju oslobađa    brige o savijanju ili puknuću kabela ili oštećenju priključka telefona.

Ujedno ovi magneti  namijenjeni Qi punjenju,  utiru put novoj dodatnoj opremi koja se lako,  povezuje s telefonom.  Među prvim dodacima su   silikonske, kožne i prozirne futrole koje se pričvršćuju na stražnju stranu uređaja, novčanik  i 15W bežično punjenje. 

MagSafe kožni novčanik za iPhone 12  seriju osmišljen je kako bi   uvijek imali pri ruci dokumente i kreditne kartice.   Koža je štavljena po posebnim postupcima i   moguće ga je  koristiti na prozirnim i silikonskim MagSafe kućištima. Novčanik je zaštićen, tako da magneti ne utječu na  kreditne kartice.

MagSafe punjačima cijena je oko  45 eura, a kožnom novčaniku  oko  65 eura.  Cijene futrola su od  55 eura. Apple je obećao da će nezavisni proizvođači u bliskoj budućnosti lansirati svoju MagSafe dodatnu opremu.


Reci što misliš!