Sci-Tech

#poslovanje

Samsungovi prihodi manji za 8 posto u segmentu pametnih telefona u Q2 2020

Samsungovi prihodi manji za 8 posto u segmentu pametnih telefona u Q2 2020

Prema financijskom izvještaju za Q2 2020, Samsung je zabilježio pad prodaje pametnih telefona za 18 postotna boda uglavnom zbog poremećaja prodaje uslijed COVID-19 pandemije na svojim ključnim tržištima poput Europe, Brazila i Sjedinjenih Država.

Ovi poslovni rezultati  omogućili su Huaweiu da ih skine  s trona  kao najvećeg svjetskog  prodavača mobilnih telefona u drugom tromjesečju 2020. Međutim,  uspjeli su održati snažnu profitabilnost kroz  smanjenje troškova marketinga.   Prema Canalysu , korejski div isporučio je u drugom tromjesečju 30 % manje pametnih telefona nego godinu dana ranije -  odnosno 53,7 milijuna jedinica.

Samsung očekuje da će drugo poluvrijeme biti bolje poslovno okruženje od prvog, ali neizvjesnost još uvijek  ostaje.  Osim  pandemije,  usporavanje globalne ekonomije, rastuća nezaposlenost i fluktuacije deviznih tečajeva bit će rizici  zarade  i prodaje za ostatak godine.  Naravno, i konkurencija neće spavati osobito u Kini, gdje Samsung ionako ima negdje oko 1 posto tržišta. 

Prodaja mobilnih telefona u prvom kvartalu pala najviše u povijesti

Što se tiče cjelokupnog poslovanja Samsunga,  konsolidirani prihodi     u drugom tromjesečju smanjeni su za više od pet posto,  ali operativni profit povećan je za 23,5 %.  Tržište memorije postalo je oslonac stabilnosti i prihodi na ovom području porasli su za 19 postotna boda.  Sektor za potrošačku elektroniku ostvario je veću zaradu od rastuće prodaje uređaja poput klima uređaja i sušila, kao i vrhunskih televizora, uključujući QLED modele.   

Također proizvodnja čipova  je ostvarila rekordni tromjesečni i polugodišnji prihod.   Tvrtka je započela masovnu proizvodnju 5nm proizvoda i razvija 4nm procesnu tehnologiju. Društvo je također ojačalo temelje širenja započinjući ulaganja u proizvodne linije u kompleksu Pyeongtaek. Osim navedenog, za klijentske SSD potražnja je bila snažna zbog povećane proizvodnje prijenosnih računala srednjih do niskih cijena. 

 

Izvor   


Reci što misliš!