Sci-Tech

#bravo!

Nokia se hvali sa šest iF DESIGN nagrada

Nokia se hvali sa šest iF DESIGN nagrada

Bez obzira što mi mislili i kakav je naš ukus, dizajnerska struka nagradila je šest Nokia telefona za izvanredan dizajn. Dodjeljene su od najstarije svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design GmbH.

iF DESIGN ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta. Nagrade 2020. primili su sljedeći Nokia telefoni:

Nokia 7.2   sa svojom satenskom pozadinom koja raspršuje svjetlost . Ima snažnu 48MP trostruku kameru s Quad Pixel tehnologijom,  ZEISS optikom i noćnim načinom rada upotrebom AI tehnologije.  Dolazi u varijantama Cyan Green, Charcoal  i  Ice, u kombinaciji 4 GB / 64 GB i 6 GB / 128 GB interne memorije

Nokia 1 Plus:   besprijekorno 3D nano-polikarbonatno kućište, 5,45-inčni zaslon i operativni sustav Android Go.

Nokia 105: dugotrajno trajanje baterije,  moderan ergonomski dizajn, kučište od polikarbonata koje minimizira  vidljivost ogrebotina.

Nokia 110:  dizajnirana da podnese svakodnevno habanje  izrađena je od tvrdog polikarbonata koji se savršeno uklapa u dlan vaše ruke. S tri boje za odabir - možete biti sigurni da i on odgovara vašem stilu.

Nokia 800 Tough , prvi robusni telefon u portfoliu,  s premazom koji sprječava klizanje i gumirane rubove.

Nokia 2720 Flip:   Riječ je o preklopnom klasičnom telefonu, ali s nadogradnjama. Krase ga izdržljivost i bezvremenski dizajn.  Dovoljno je malen da stane u džep ili torbicu. Izrađen je od čvrstog polikarbonata   dovoljno dnažnog da izdrži svakodnevne udarce, a uz to ima  velike tipke ugodne za korištenje.  Dolazi s WhatsApp-om i Facebookom te  Googleovim pomoćnikom samo pritiskom na gumb.  

Juho Sarvikas, direktor za proizvodnju u HMD Globalu rekao je:

Uvijek smo težili tome da Nokia telefoni budu drugačiji u moru jednakih – uz čist dizajn nadahnut našim nordijskim naslijeđem. Ove nagrade su potvrda našeg impresivnog tima za dizajn proizvoda, koji je ostao predan inovacijama u dizajnu i izradi materijala. Izuzetno nam je drago što ih je prepoznala Međunarodna dizajnerska zajednica, zbog njihovog izuzetnog talenta i ponosni smo na posao koji su obavili tijekom prošle godine.


Reci što misliš!