Sci-Tech

utorak, 5. studenog

Xiaomi će pokazati prvu seriju Mi pametnih satova pod svojom markom

Xiaomi će pokazati prvu seriju Mi pametnih satova pod svojom markom

Iako se Xiaomi može pohvaliti da je njihova Mi Band fitness narukvica više puta postavila rekord u prodajnim rezultatima, a Amazfit satovi dobro prihvaćeni, ovi proizvodi su daleko iza Applea i nekih drugih proizvođača nosivih gadgeta. Sada to žele promijeniti s Mi Watch pametnim satom.

Mi Watch pravokutnim dizajnom izgleda poput Apple Watcha. Također ima na boku krunu koja se može koristiti za navigaciju po sučelju i služi kao gumb za uključivanje /isključivanje rada.  Ovi elementi dizajna razlog što su ga  mnogi već  proglasili bezobraznom kopijom.   Zanimljivo je da  sama tvrtka tu sličnost doživljava s ironijom. Šef tvrtke Lei Jun, rekao je da se ne protivi da se Xiaomi Watch zove Apple Watch.

Mi Watch ispod poklopca

Prema izvještajima insajdera,  Xiaomi Mi pametan sat  koristi Snapdragon  nosivu platformu  Wear 3100  (temeljenu na   28nm  procesu) i  sve ostale komponente  kako bi bio  poput  malog pametnog telefona.

U unutarnjoj strukturi  možete izravno vidjeti njegov neovisni CPU, GPS, NFC, Wi-Fi / Bluetooth module,   eSIM,  zvučnik i bateriju velikog kapaciteta. Nadalje, Mi Watch će se usredotočiti na pružanje izvanrednog vijeka trajanja baterije korisnicima (tvrtka je već počela govoriti o baterijskim mogućnostima sata). 

MOŽDA VAS ZANIMA: Amazfit Sports Watch 3: safir, titan, dvostruki procesori i operativni sustavi

MIUI For Watch

Operativni sustav za  ovaj pametan sat (i sve ostale buduće modele) je   MIUI For Watch čija je osnova još uvijek Android. Otvoreni je ekosustav  koji će korisnicima i programerima pružiti maksimalnu slobodu.

Donosi podršku za instalaciju i pokretanje raznih aplikacija, gledanje videozapisa, komunikaciju na društvenim mrežama i   može se koristiti za kontrolu svih pametnih kućnih uređaja  i obavljanje poziva bez upotrebe pametnog telefona.

MOŽDA VAS ZANIMA: Amazfit GTS ima bolji ekran od Apple Watcha 4, na koji jako sliči

Programeri su implementirali  tamni način prikaza GUI, ustav prikladnog brzog unosa teksta na malom zaslonu, aplikaciju   koja omogućuje praćenje tečaja vrijednosnih papira na američkom i hongkonškom tržištu u stvarnom vremenu. Sat je opremljen FM radiom i odgovarajućom aplikacijom. 

Ali za preuzimanje aplikacije postoji jedna nijansa. Moći će se instalirati samo ako su preuzete sa Xiaomi Watch   trgovine aplikacija. I naravno, njihov broj je ograničen jer sat navodno ima samo 5 MB interne flash memorije. U međuvremenu je Xiaomi  objavio   prvi službeni video u kojem nam  pokazuje mogućnosti softvera Xiaomi Mi Watch.....

... a, ovo je jedan videozapis koji pokazuje dezalje od insidera...

Koliko će u stvarnosti sve biti tako dobro kako opisuje proizvođač, znat ćemo vrlo brzo. Što se tiče prodajne cijene, ona bi u Kini mogla biti  unutar 2.000 Kineskih yuana bez obzira na varijantu  boja  - bijelu ili crnu.


Reci što misliš!