Sci-Tech

#društvenemreže

Facebook aplikacija postigla novi rekord brojem preuzimanja

Facebook aplikacija postigla novi rekord  brojem preuzimanja

Facebook aplikacija za Android ima više od 5 milijardi preuzimanja unatoč padu interes tinejdžera za ovu društvenu mrežu i bojkotu dijela korisnika zbog kršenja privatnosti i curenja podataka.

Iako nekima od vas zvuči nevjerojatno da broj korisnika dalje raste, osobito ako vam  je dosadio Facebook, ali brojke su neumoljive i  podaci egzaktni. Prema izvještajima o poslovnim rezultatima  Facebooka u drugom tromjesečju 2019., baza  dnevnih i mjesečnih korisnika povećana je za 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Facebook ima u prosjeku 2,41 milijardi aktivnih korisnika na mjesečnoj bazi, odnosno 1,59 milijardi dnevno. Najviše su za to zaslužni stanovnici Indije, Indonezije i Filipina koji sve više iskazuju interes prema društvenoj mreži. 

Međutim, ovih 5 milijardi instalacija   sigurno se ne može pripisati samo   popularnosti Facebooka.   Na  rezultate  ima veliki utjecaj  dogovor  platforme s mnogim proizvođačima pametnih telefona  koji  nude  Facebook aplikaciju unaprijed instaliranu na svojim uređajima. Među njima su Samsung, Huawei i Xiaomi kao najjači igrači u svijetu mobilne telefonije.

Kada smo već kod Facebook aplikacije  imamo jedan prijedlog za vas.  Umjesto standardne inačice možete koristiti Facebook Lite aplikaciju niste li neki ovisnik o društvenoj mreži i nije vam bitno da odmah znate  da je netko objavio novi status,  nešto  komentirao ili lajkao.

Što nudi Facebook Lite aplikacija?

Facebook Lite  aplikacija  teži približno 2MB. Da, samo 2MB! Nevjerojatno, ali istinito.  Dizajniran je   za korištenje manje RAM-a i  područja s lošijom internetskom vezom. Osim toga koristi puno manje podataka jer ne preuzima  slike visoke rezolucije.

Općenito  ova  aplikacija je svojim mogućnostima gotovo jednako   cjelovita kao standardna  Facebook aplikacija. I dalje možete  komentirati,   posjećivati  profile, objavljivati na vlastitoj vremenskoj traci i raditi sve ostalo što inače radite.

Jedna od zgodnijih stvari  je da vas ne prisiljava na instaliranje Messengera kao što je to slučaj sa standardnom aplikacijom. Od nedostataka mogli bi navesti  što nema    animacije,  teške grafike i  možda trebate pričekati sekundu ili dvije  nakon što dodirne neku opciju kako bi se otvorila.

Ako  želite  isprobati ovu službenu Facebook Lite aplikaciju  preuzmite  ju iz Google Play trgovine.   


Reci što misliš!