Sci-Tech

#novosti

Panasonic donosi Filmmaker način rada na OLED televizore 2020. godine

Panasonic donosi Filmmaker način rada na OLED televizore 2020. godine

UHD Savez (UHD Alliance) najavio je puštanje takozvanog Filmmaker Moda za televizije i Panasonic ga želi koristiti na svojim televizorima od 2020. godine.

Filmmaker način rada ponudit će korisnicima Panasosnic televizora   filmsko iskustvo   upravo onako kako je producent filma zamislio.  U principu, sva naknadna obrada koju televizor radi tijekom reprodukcije je isključena, tako da možete gledati film u njegovom najčišćem obliku, kao što ga vide redatelji tijekom montaže. Ukratko, nema  interpolacije slike i zadržava se originalna brzina kadra od obično 24 slike u sekundi, omjer  proporcija, boje i kontrasti.

 

“Kao što govori naš moto – Hollywood u vašem domu, Panasonic je uvjeren da treba što vjernije čuvati kreativnu namjeru i prenijeti je gledateljima. Stoga smo sretni što možemo podržati i sudjelovati u ovoj inicijativi – smatramo da je ona važna, tim više što je uz nju stalo toliko prominentnih filmaša“, rekao je Yasushi Murayama iz Panasonica.

Filmmaker Mode podržavaju   poznati kreativci, primjerice Christopher Nolan (“Dunkirk”, “Interstellar” i “Dark Knight Trilogy”), Paul Thomas Anderson (“There Will Be Blood” i “Phantom Thread”), Martin Scorsese (“The Wolf of Wall Street”, “The Departed”, “Goodfellas”), James Cameron (“Titanic”, “Avatar”) i Ryan Coogler (“Black Panther”, “Creed”).

“Moderni televizori imaju nevjerojatne tehničke sposobnosti, pa je važno iskoristiti te nove tehnologije da bismo osigurali da kućni gledatelj vidi naš rad u obliku koji je što bliži izvornim kreativnim namjerama“, rekao je Christopher Nolan, slavni režiser cijenjenih naslova kao što su Dunkirk, Interstellar i Dark Knight Trilogy. “

Filmmaker  način rada  na odabranim vrhunskim Panasonic  OLED televizorima bit će moguće     aktivirati posebnim tipkom na daljinskom upravljaču. Nije poznato hoće li proizvođač pored posebnog gumba za način filmaša ponuditi i podršku za automatsko uključivanje načina rada putem metapodataka u video signalu. Možda uključe na kraju obje opcije.


Reci što misliš!