Sci-Tech

savjeti i trikovi

10 korisnih savjeta za Galaxy S10 koje biste trebali znati

10 korisnih savjeta za Galaxy S10 koje biste trebali znati

Dok čekamo lansiranje Samsung Galaxy Note 10 serije, Android 10.0 Q i novi UI 2.0 firmware, imamo za vas 10 korisnih savjeta koji će vam zasigurno olakšati korištenje vaših Galaxy pametnih telefona.

Ovi korisni savjeti uglavnom se odnose na  Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e,  ali  temelje se na One UI-u, pa neke ćete  moći također  primijeniti   na   Galaxy   S9, S8, pa čak i Note 9.  Za mnoge možda nisu novi, međutim, ne kaže se uzalud: Ponavljanje je majka znanja! 

Dođite do svojih omiljenih aplikacija uz zaključan zaslon

Galaxy S10 uređaji spojili su sigurnost s udobnošću. Zahvaljujući prečacu za aplikacije možete doći do omiljenih aplikacija pomoću praktičnog „skeniranja prstiju i pokreta“ i sa zaključanim zaslonom. Da biste ju otvorili, sve što trebate napraviti jest prijeći prstom od senzora otiska prsta do ikone aplikacije.

Iskoristite prednosti načina rada jednom rukom

Jeste li ikad u jednoj ruci držali nešto važno i pokušavali koristiti telefon s drugom? Optimizirani „one-handed mode“ na Galaxy S10 uređajima ima spremno rješenje za ovakve situacije. Uz ovu korisnu značajku sada istovremeno možete kuhati i provjeriti recept na telefonu. Korisno, zar ne?

Uklanjanje navigacijske trake za još bolje korisničko iskustvo

Još jedna praktična značajka Galaxy S10 uređaja je Full-screen gestures kojom možete ukloniti navigacijsku traku na dnu zaslona i tako maksimalno iskoristiti svoj AMOLED zaslon od ruba do ruba.

Uzmite pametnu pauzu uz koju nećete propustiti važna upozorenja

U užurbanom svijetu sve više korisnika na svojim uređajima koristi značajku „ne ometaj“, koja isključuje sve pozive i upozorenja. Kako ne biste propustili važne obavijesti, Galaxy S10 uređaji vam omogućuju pametnu pauzu uz koju će se blokiranje poziva i upozorenja samo isključiti. Primjerice, privremeno isključivanje zvuka omogućit će vam da sami odlučite koliko dugo će vam telefon ostati isključen. Nakon što završite sa sastankom ili se ujutro probudite, uređaj će se automatski vratiti na prethodne načine zvuka.

Pametna i prilagodljiva ušteda energija

S načinom rada Adaptive power saving telefon će maksimizirati vijek trajanja baterije tako da će korištene aplikacije održavati, a neiskorištene sprječavati da troše bateriju u pozadini. Ova značajka pametne uštede energije posebno je korisna kod gledanja videozapisa, igranja igri ili odlaska na iznenadne izlete koji zahtijevaju dugo korištenje telefona.

Inteligentne značajke za profesionalne fotografije

Galaxy S10 uređaji uz pomoć inteligentnih značajki omogućavaju napredne postavke kamere bez potrebe za ručnim odabirom. Uz opciju Shot Suggestion s lakoćom možete napraviti profesionalnu fotografiju. Idealna je kada želite fotografirati osobu, prirodu i krajolik budući da nudi automatske preporuke za kompoziciju fotografije i preciznije obrađuje pojedine scene.

„Wow“ efekt fotografije uz značajku Grid Lines

Sve koji obožavaju fotografirati hranu posebno će oduševiti značajka Grid Lines koja signalizira držite li telefon dovoljno ravno. Također, ova je značajka idealno rješenje i za vlogere jer pomaže osigurati da videozapisi snimljeni na selfie sticku ili sličnom uređaju budu stabilni. Kombinacijom ove i drugih pametnih značajki kamere kreirajte fotografije koje će imati onaj savršeni "wow" efekt.

Efekti za savršenu fotografiju

Jeste li znali da umjetna inteligencija (AI) na Galaxy S10 uređajima može uređivati vaše fotografije za vas? Značajka Stil inteligentno analizira vašu fotografiju i osigurava razlikovanje subjekta od pozadine, a pritom koristi različite živopisne efekte bez potrebe za instaliranjem posebnih aplikacija.

Prenesite svoju poruku emotikonima

Galaxy S10 serija donosi poboljšano iskustvo AR Emojia uz novu značajku Mini Motion koja koristi naprednu tehnologiju za praćenje pokreta. Ova značajka vam omogućuje da stavite svoje emocije u pokret i prenesete poruku emotikonima koji slijede vaše kretnje i izražavanje, pri čemu je moguće otkriti čak i najmanje promjene lica.

Otkrijte kako Bixby pojednostavnjuje vaš život

Zamislite jutro u kojem čim uđete u automobil glazba ispunjava prostor i Bixby potpuno sam uključuje glasovnu kontrolu. Zatim, kada dođete na posao, aktivira način vibracije i isključuje Wi-Fi. Kako se vaš dan nastavlja, vaš pametni asistent jednostavno se kreće kroz ostale unaprijed postavljene rutine, pri čemu prati vaše dnevne aktivnosti i mjesto na kojem se nalazite. Učeći iz vaših trenutnih navika, Bixby vam predlaže nove rutine za koje smatra da bi vam mogle koristiti, a tu je i mogućnost ručnih postavki rutina poput blokiranja obavijesti dok igrate igre.

Pročitajte još Recenziju Samsung Galaxy Watch Active: postoji mnogo toga što vam se može svidjeti u ovom sjajnom satu


Reci što misliš!