Sci-Tech

streaming servisi

YouTube za Android sada se prilagođava vertikalnim i kvadratnim videima

YouTube za Android sada se prilagođava vertikalnim i kvadratnim videima

YouTube nastavlja s poboljšanjima svoje Android aplikacije, koja donosi bolje iskustvo gledanja video sadržaja korisnicima pametnih telefona

Ono se tiče vertikalnih video uradaka, koji iskustvo samog gledanja sadržaja čine podosta lošijim nego kad se slika može vidjeti preko cijelo zaslona, javlja ICT Business. Upravo to poboljšava YouTube, kako je i najavljeno 26. ožujka na njegovu službenom Twitter profilu.

Automatski će se "širiti" takvi vertikalni video uraci do mjere koja ne šteti kvaliteti pa bi tako korisnici bez obzira na autorovu snimku mogli gledati najbolji mogući sadržaj preko cijelog zaslona svog Android uređaja. Također, ako se kompletni zaslon pri prikazu video sadržaja ne može ispuniti tim sadržajem, YouTube će ga prikazati na način koji će ublažiti te praznine pa da samo iskustvo ipak bude bolje.

Nekome se sve ovo može činiti nepotrebno, ali svaka sitnica vrijedi i YouTube to shvaća, zato se poboljšava koliko god može. No, prije nego se zbog toga slavi ili hvali odgovorne u YouTubeu, treba znati da Appleovi korisnici na svom iOS imaju takvu mogućnost već neko vrijeme. Pomalo čudno s obzirom na to da su YouTube i Android pod Alphabetom pa bi se moglo očekivati da će prvo donijeti novitete i poboljšanja na svojim platformama, a tek potom na drugima.

Kako god bilo, korisnici ne moraju činiti nikakve posebne korake da bi koristili mogućnosti kad se pojave, što znači da će biti automatizirana i vjerojatno dostupna nakon nadopune Android YouTube aplikacije. Pitanje je tek kad će točno promjena stići jer nikakvog službenog datuma nema.

Ali, strpljenje će se isplatiti jer YouTube aplikacija na Android uređajima često ne pruža najbolje iskustvo. Sve je nekako stisnuto na vrh kako bi se bolje vidjeli ostali ponuđeni linkovi ispod videa. Do komentara se predugo "skrola" i kad se tome pridoda vertikalni video sadržaj, situacija nije pohvalna. No, ide na bolje, očito.


Reci što misliš!