Sci-Tech

streaming servisi

YouTube u ožujku 2018. pokreće servis za streamanje glazbe "Remix"

YouTube u ožujku 2018. pokreće servis za streamanje glazbe

Prema pisanju Bloomberga, YouTube za ožujak iduće godine priprema novi servis za streamanje glazbe za čiju bi se uporabu plaćala pretplata

Bloomberg navodi, a Bug prenosi, kako će u sklopu YouTubea iduće godine biti pokrenut potpuno novi servis za streamanje glazbe koji se bazira na plaćanju pretplate.

Novi servis zasad nosi privremeno ime Remix te bi se trebao pojaviti u ožujku iduće godine. Riječ je o novom pokušaju YouTubea odnosno Googlea (nakon Play Musica i YouTube Music Keya) da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music.

Kako bi novi servis bio uspješan od samog početka navodno su već postignuti dogovori o suradnji s većim imenima s područja glazbenog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (s kojim je ugovor o suradnji već potpisan) te servis Vevo koji posjeduje široku biblioteku glazbenih video uradaka. Pregovori navodno traju i s preostalim većim glazbenim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Groupom (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).

Vrijedi spomenuti da je YouTube prošle godine angažirao bivšeg člana izvršnog osoblja Warner Music Groupa, Lyora Cohena, koji je pri dolasku u YouTube odmah pokrenuo reorganizaciju koja je uključivala i prelazak osoblja iz Play Musica u YouTube, a Cohen je ujedno i idejni začetnik spomenutog Remixa.


Reci što misliš!