Sci-Tech

web preglednici

Nova verzija Google Chromea za Android automatski blokira pop-up i redirect oglase

Nova verzija Google Chromea za Android automatski blokira pop-up i redirect oglase

Google je sredinom prosinca prošle godine predstavio Chrome 64 za stolna i prijenosna računala, a sad je taj hvaljeni internetski preglednik stigao na mobilne uređaje s Android operativnim sustavom, što donosi zanimljiva poboljšanja po pitanju iskustva korištenja, jednostavnost i performansi općenito

Vjerojatno najveća zanimljivost jest blokiranje oglasa koji korisnika žele preusmjeriti na neku drugu web stranicu, piše ICT Business. Naime, često postoji slučaj da kad se pojavi oglas pred nama, slučajno ili namjerno kliknemo na njega i odjednom smo preusmjereni na potpuno drugu web stranicu, koja nerijetko može biti sjajna podloga za malware. I tu nastaju problemi.

Zbog takvih oglasa mnogi su korisnici počeli koristi razne ad blokere, a Google se nalazio pod valom kritika. Srećom, shvatili su u kompaniji da im u konačnici više novca oduzima to što korisnici više ne vide oglase nego što primaju novac od apsolutno svih koji se žele oglašavati, što dovodi do situacija u kojima dolazi do cyber kriminala.

Srećom, s Chrome 64 tako nešto postaje prošlost, barem kad je riječ o preusmjeravanju koje se zbiva pri kliku na oglase u Chrome internetskom pregledniku. Ali, ova mogućnost stići će svima s 15. veljače, što znači da se ipak treba još malo strpjeti. I u ovome će uživati samo korisnici mobilnih uređaja s Android operativnim sustavom.


Reci što misliš!