Sci-Tech

Udružili snage

Microsoft, Facebook, YouTube i Twitter u savezu za borbu protiv terorizma

Microsoft, Facebook, YouTube i Twitter u savezu za borbu protiv terorizma

Microsoft, Facebook, YouTube i Twitter osnovali su zajedničku organizaciju čija će glavna zadaća biti otkrivanje ekstremističkog sadržaja uz međusobnu razmjenu podataka i resursa

Microsoft, Facebook, YouTube i Twitter nedavno su ostvarili suradnju čiji je cilj pospješiti borbu protiv terorizma, točnije spriječiti teroriste da se koriste Internetom i internetskim servisima za širenje svoje propagande, piše Bug

U tu svrhu osnovana je zajednička organizacija Global Internet Forum to Counter Terrorism. Svi članovi te organizacije međusobno će razmjenjivati resurse i podatke koji će poslužiti u borbi protiv terorizma te će čak razviti i neke nove tehnologije za detekciju potencijalne zloupotrebe njihovih servisa u svrhu promocije terorizma. 

Tome valja pridodati i potencijalnu suradnju s drugim organizacijama koje se bave otkrivanjem i uklanjanjem ekstremističkog sadržaja s Interneta. Planirano je i uspostavljanje suradnje s Ujedinjenim narodima, Europskom unijom i određenim civilnim udrugama koje se bave problemom ekstremizma. 

Cijela ideja o organizaciji Global Internet Forum to Counter Terrorism počiva na inicijativama kao što je Internetski forum Europske unije i na zaključcima donesenim na nedavnim sastancima Europskog vijeća i zemalja članica skupine G7.


Reci što misliš!