Sci-Tech

Facebook u napadu na YouTube i Twitter

Facebook u napadu na YouTube i Twitter

Već je neko vrijeme poznato kako Facebook želi postati, uz sve druge usluge, i platforma za razmjenu video sadržaja.

 

U tome je Zuckerbergova društvena mreža prilično agresivna, pa se ponekad služi i upitnim metodama, samo kako bi YouTubeu otela primat na tom tržištu. Sada Re/Code doznaje kako u Facebooku planiraju proširiti mogućnosti svoje video platforme.

Prema dostupnim informacijama, Facebook razvija posebnu sekciju unutar svoje društvene mreže koja će biti posvećena samo gledanju video sadržaja. Svojevrsni "YouTube unutar Facebooka" omogućavao bi nesmetano pretraživanje i pregledavanje, te postavljanje i dijeljenje videa, opcije koje su nedostajale u dosadašnjem iskustvu pregledavanja videa kroz News Feed.

Osim ovog pokušaja da postane video platforma, Facebook ulaže napore i kako bi postao aktualniji medij za prenošenje vijesti, poput Twittera. Tako portali The Awl i Mashable prenose informaciju da se u ovoj kompaniji radi na novoj aplikaciji, imena Notify. Ona bi trebala služiti kao Twitterov feed - korisnici bi se pretplatili na željene izvore vijesti, a iste bi im potom pristizale izravno na zaslon mobitela u obliku notifikacija.

I jedna i druga opcija za sada su tek u razvoju i fazi testiranja, pa još uvijek nije poznato kada bi Facebook mogao lansirati te nove usluge.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.