Sci-Tech

Operativni sustavi

Povratak Windowsa 'sedmice' s udjelom od gotovo 50 posto

Povratak Windowsa 'sedmice' s udjelom od gotovo 50 posto
Microsoft

Prema podacima tvrtke NetMarketShare za mjesec svibanj, vidljiv je rast zastupljenosti operativnog sustava Windows 7, čiji je tržišni udio rastao za 1 posto te sada iznosi gotovo 50 posto

Prema najnovijim statistikama tvrtke NetMarketShare za mjesec svibanj, vidljiv je novi rast zastupljenosti Microsoftovog operativnog sustava Windows 7, prenosi Bug.

Operativni sustav koji se na tržištu pojavio prije sedam godina, a službenu podršku tvrtke iz Redmonda će dobivati do siječnja 2020. godine, sada ima zastupljenost od gotovo 50%. Udio od 49,46% na tržištu operativnih sustava označava rast u odnosu na udio od 48,5% zabilježen tijekom mjeseca travnja. 

Iznenađuje podatak da se ovaj rast od 0,96% zbio baš u vrijeme kada je infekcija WannaCry ransomwareom bila na vrhuncu, a upravo se operativni sustav Windows 7 pokazao najranjivijim. 

S druge strane, Windows 10 kao Microsoftov najnoviji operativni sustav pokazao se mnogo otpornijim na WannaCry također bilježi rast no on je manji u odnosu na rast operativnog sustava Windows 7. Tijekom svibnja tržišni udio operativnog sustava Windows 10 bio je 26,78%, što je rast u odnosu na udio od 26,28% zabilježen tijekom travnja.


Reci što misliš!