Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Google iz Play trgovine uklanja aplikacije koje ne poštuju pravila o privatnosti

Google iz Play trgovine uklanja aplikacije koje ne poštuju pravila o privatnosti
Google

Google se sprema na još jedan krug čišćenja svoje Android trgovine aplikacije Google Play; ovaj put to se odnosi na aplikacije koje krše postojeća pravila o privatnosti korisnika

Google se sprema provesti još jedan krug čišćenja svoje trgovine Android trgovine aplikacija Google Play. Ovaj put je riječ o aplikacijama koje ne zadovoljavaju postojeća pravila o privatnosti.

Posebno upozorenje poslano je developerima za koje u Googleu smatraju da su prekršili spomenuta pravila te su oni dužni do 15. ožujka ispraviti svoju postojeću manjkavu politiku upravljanja privatnošću korisnika ili pak u potpunosti odustati od zahtjeva za pristupom osjetljivim informacijama korisnika.

Ako se ogluše na Googleovo upozorenje i ne učine ništa, njihove aplikacije bi mogle biti uklonjene s Google Playa. Google od developera traži da jasno i transparentno pristupe prikupljanju i upravljanju podacima korisnika svojih aplikacija, s time da su pravila nešto stroža ako se radi o osobnim i osjetljivim podacima.

Politika postupanja s podacima mora biti jasno objašnjena i objavljena u sklopu same aplikacije, ali i u posebnom polju unutar Play Developer konzole. Osjetljivi podaci moraju se zaštiti pomoću modernih kriptografskih metoda.


Reci što misliš!