Sci-Tech

Donacija

Rudarsko-geološko-naftni fakultet dobio software vrijedan 1,6 milijuna USD

Rudarsko-geološko-naftni fakultet dobio software vrijedan 1,6 milijuna USD

Ti paketi predstavljaju današnji vrhunski domet u području modeliranja ležišta ugljikovodika

Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu (RNGF) u Zagrebu doniran je software vrijedan više od 1,6 milijuna američkih dolara, koji bi trebao doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju budućih stručnjaka za istraživanje, razradu i eksploataciju ležišta nafte i plina u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na svečanom potpisivanju Ugovora o donaciji softwarea bili su Chris Butler u ime donatora, multinacionalne tvrtke Schlumberger, dekan RGNF-a Goran Durn, prorektor za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu Tonko Ćurko i akademik Mirko Zelić, izvršni direktor SD Naftaplin i član Uprave INA-e.

Donacija se sastoji od četiri integrirana programska paketa - Eclipse, Petrel, Interactive Petrophysics i Drilling Office.

Ti paketi predstavljaju današnji vrhunski domet u području modeliranja ležišta ugljikovodika, a zasigurno će doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju budućih stručnjaka koji se obrazuju za istraživanje, razradu i eksploataciju ležišta nafte i plina u Hrvatskoj i u cijelom svijetu, rekao je dekan Goran Durn.

Studenti geologije i naftnog rudarstva dosad su te pakete za diplomske radove i disertacije koristili u okviru INA-Naftaplina, što od prije surađuje sa servisnom tvrtkom Schlumberger koja se bavi tehnološkim i informatičkim rješenjima u industriji nafte i plina.

Prigodom potpisivanja Ugovora objavljeno je i da je Dekanat RGNF-a, uspješno certificiran od strane certifikacijske kuće DNV, prema Normi ISO 9001:2000 (HRN EN 9001), za pružanje administrativnih usluga za akademsko obrazovanje, znanstveno-istraživački rad i suradnju s gospodarstvom te upravljanje fakultetom, kao jedini fakultet u Hrvatskoj koji ima taj certifikat.


Reci što misliš!