Sci-Tech

Informatizacija

Dogovorena daljnja informatizacija Gradske uprave Zadar

Dogovorena daljnja informatizacija Gradske uprave Zadar

"Jedan od ciljeva ovog projekta informatizacije je stvaranje ICT klastera na razini županije", najavio je direktor ZADRA-e Magaš

Grad Zadar i Razvojna agencija Zadarske županije (ZADRA) potpisali su pismo razumijevanja o podršci informatizacije Grada Zadra s Microsoftom.

Pismo razumijevanja potpisali su zadarski gradonačelnik Živko Kolega, direktor ZADRA-e Kristijan Magaš i direktor Microsofta Hrvatska, Davor Majetić.

'Ovo je značajan korak u daljnjem postupku informatizacije gradske Uprave, koja će doprinijeti većoj učinkovitosti i kvaliteti rada uprave i njenih djelatnika.

Također, otvorit će mogućnosti za veću otvorenost Uprave prema građanima i stvaranje temelja za kreiranje pravog elektroničkog servisa i pokretanja dvosmjerne elektroničke komunikacije s građanima', naglasio je gradonačelnik Kolega.

Jedan od ciljeva ovog projekta informatizacije je stvaranje ICT klastera na razini županije, čime će se omogućiti okrupnjavanje i jačanje lokalnih ICT tvrtki te na taj način podići njihova konkurentnost, najavio je direktor ZADRA-e Magaš.

Inače, suradnja Microsofta Hrvatska i zadarske Gradske uprave dosad je obuhvatila nekoliko projekata. Između ostalog, razvoj računalne mreže na Medicinskoj i Pomorskoj školi, te uspostavu sustava praćenja e-learning sadržaja na zadarskom Sveučilištu.


Reci što misliš!