Sci-Tech

Edukacija

Besplatni tečajevi o sigurnosti djece na internetu

Besplatni tečajevi o sigurnosti djece na internetu

Roditelji biti educirani da odaberu pravo rješenje za suzbijanje opasnosti

U razdoblju od 2. do 30. listopada 2007. godine biti će održana serija besplatnih informatičkih tečajeva na temu sigurnost djece na Internetu. Projekt besplatnih tečaja pokrenula je NetAkademija, ustanova specijalizirana za obučavanje stručnjaka za mrežnu i internetsku sigurnost pri Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

Cilj tečajeva je osposobiti roditelje za prepoznavanje i otklanjanje najvećih prijetnji kao što su online predatori, kršenje privatnosti, cyber bullying, pornografski sadržaji, dezinformacijski sadržaji, krađa identiteta i zlouporaba pretraživanjem internetskog sadržaja. Tečajevi će biti podijeljeni na teorijski i praktični dio.

Na njima će roditelji biti educirani da odaberu pravo rješenje za suzbijanje opasnosti, a na praktičnom dijelu će biti osposobljeni kako podesiti vlastito računalo kako bi spriječili prodor neželjenog sadržaja.

Budući da je Microsoft Hrvatska dugogodišnji partner NetAkademije posebno će bit riječi o Microsoftovim rješenjima za poboljšanje sigurnosti djece na Internetu. Sve radionice vodit će stručnjaci za računalnu sigurnost i pedagozi, a polaznici će nakon završenog tečaja dobiti uvjerenje o završenom tečaju.

"Serijom tečajeva o sigurnosti na Internetu želimo da roditelji dobiju potrebna tehnička znanja, ali još više da nauče kako ista prenijeti djeci i kako uspješno komunicirati sa djetetom o internetskim opasnostima" istaknuo je Slaven Crnjac voditelj projekta.

Posebnost projekta je u tome što je institucijama koje rade s malodobnom djecom poput osnovnih škola omogućeno besplatno, organizirano pohađanje tečajeva za nastavnike i za učenike.

Predavanja će se odvijati u moderno opremljenim učionicama NetAkademije na adresi Vrbik 8a svakog utorka od 17 do 20 sati.

Prijave za sudjelovanje mogu se ostaviti putem kontakt formulara na stranicama NetaAkademije na sljedećoj adresi ili na telefon: 01/ 5603.909.


Reci što misliš!