Sci-Tech

Svemirska tehnologija

Rusija će kreirati novi svemirski brod

Rusija će kreirati novi svemirski brod

Iako je teško pogođen u postsovjetskim političkim i ekonomskim nemirima, svemirski sektor ostao je jedan od rijetkih u kojima je Rusija ostala konkurentna

Rusija je započela projekt nove generacije svemirskih brodova i raketa, rekao je danas ravnatelj ruske svemirske agencije Roskosmos Anatolij Perminov, naglašujući da se oni u svemirskoj orbiti neće pojaviti prije 2020, javlja Reuters.

'Namjera da se dizajniraju nove rakete i svemirski brod je najavljena,' citirala je novinska agencija Anatolija Perminova.

Vodstvo u istraživanju svemira bilo je bitno pitanje nacionalnog ponosa u Sovjetskom Savezu, koji je prvi lansirao satelit i čovjeka u svemir.

Iako je teško pogođen u postsovjetskim političkim i ekonomskim nemirima, svemirski sektor ostao je jedan od rijetkih u kojima je Rusija ostala konkurentna i u koji polaže nade da joj promjeni ekonomiju koja se previše bazira na nafti i plinu.

Perminov je ponovio rusku obvezu da izgradi svoj vlastiti kozmodrom za lansiranje raketa. Trenutačno Rusija unajmljuje kozmodrom, Bajkonur, od ex-sovjetske države Kazahstan.

U isto vrijeme je naglasio da se nada da će Bajkonur biti u upotrebi najmanje još 13 godina.


Reci što misliš!