Sci-Tech

Microsoft

Windowsi XP idu dalje

Windowsi XP idu dalje

U nemogućnosti ugradnje Windowsa XP proizvođači bi bili prisiljeni koristiti distribucije Linuxa, što su očigledno i u Microsoftu shvatili

Microsoft je i službeno potvrdio kako će Windowse XP nastaviti nuditi OEM proizvođačima za isporuku sa slabije opremljenim računalima, najmanje do lipnja 2010. godine.

Tako će se u prijenosnicima poput Asusovog Eee PC-a ili Intelovog Classmate PC-a i dalje moći naći verzija Home ovog vrlo popularnog OS-a.

Jeftini prijenosnici imaju male količine radne memorije i diskovnog prostora, a i procesori često nisu dorasli zahtjevima i najslabije verzije Viste.

U nemogućnosti ugradnje Windowsa XP proizvođači bi bili prisiljeni koristiti distribucije Linuxa, što su očigledno i u Microsoftu shvatili.

Prestanak prodaje licenci Windowsa XP ranije je već bio produljen. Microsoft sada opet radi iznimku, doduše samo za nova i slabije opremljena računala, dok će ostali biti "osuđeni" na Vistu.

Zbog izuzetno visoke potražnje, u zemljama u razvoju Windowsi XP će se nuditi još godinu dana nakon izlaska nasljednika Viste, Windowsa 7, javlja portal Bug.hr.


Reci što misliš!