Sci-Tech

Mobilna telefonija

Blackbery predstavio preklopni model - Pearl Flip 8220

Blackbery predstavio preklopni model - Pearl Flip 8220

Za smještaj glazbe poslužit će microSD kartice kapaciteta do 16 GB

Proizvođač mobilnih uređaja BlackBerry objavio je postojanje preklopnog modela čije je neslužbeno ime bilo Kickstart. Sada kada je njegovo postojanje i službeno, uređaj je dobio ime Pearl Flip 8220.

Pearl Flip je preklopni uređaj, što je proizvođaču omogućilo da u njega ugradi tipkovnicu nešto veće površine nego kod klasičnih mobitela. Kod BlackBerryja to je posebna pogodnost s obzirom da ti uređaji uglavnom imaju pune QWERTY tipkovnice, a u ovom slučaju radi se o tipkovnici tipa SureType, donosi Tportal.

Poput većine modernih preklopnih telefona i Pearl Flip ima dva ekrana, statusni na vanjskoj strani sklopljenog uređaja i glavni unutarnji razlučivosti 240 x 320 piksela. Bluetooth adapter se podrazumijeva u svakom modernom telefonu, a ovaj ima i WiFi adapter koji će dobro doći s obzirom da je najveća brzina prijenosa podataka s mobilne mreže na ovom uređaju putem EDGE protokola.

Multimedijalni player napravljen je s naglaskom na glazbi i nudi 11 različitih postavki ekvilajzera i mogućnost preuzimanja glazbe iz iTunesa. Za smještaj glazbe poslužit će microSD kartice kapaciteta do 16 GB. Digitalna kamera ugrađena u Flip razlučivosti je dva megapiksela.

Pravo prvenstva u distribuciji uređaja dobio je američki T-Mobile, a druge mreže će ga ubrzo slijediti. Cijene još nisu poznate.


Reci što misliš!