Sci-Tech

Na testiranju

Drugi SP za Vistu prije Windowsa 7

Drugi SP za Vistu prije Windowsa 7

Softverski div je brzim razvojem nasljednika Viste na neki način i sam priznao da im to nije najuspješniji operativni sustav, no ne žele odustati od njega

Microsoft je odlučio izdati Service Pack 2 za Windows Vistu prije nego što pusti u prodaju Windows 7, a to bi se trebalo dogoditi vrlo skoro.

Softverski div je brzim razvojem nasljednika Viste na neki način i sam priznao da im to nije najuspješniji operativni sustav, no ne žele odustati od njega. Tim zadužen za razvoj drugog Service Packa za Vistu žuri se dovršiti posao prije nego što Windows 7 bude spreman za javnost. Navodno su već dovršene i prve beta verzije SP2 koje su na isprobavanju kod Microsoftu bliskih partnera. Razlog žurbi je da pokušaju izbjeći izdavanje puno proizvoda odjednom čime bi Service Pack sigurno prošao nezamijećen u odnosu na puni operativni sustav.

Razvoj Windowsa 7 je u sličnoj fazi kao i SP2 za Vistu. Navodno su prve razvojne verzije na testiranju, a javna beta bi se trebala pojaviti sredinom prosinca. Termin u kojem Microsoft planira dovršiti razvoj Windowsa 7 je druga polovica 2009. godine. Tada bi trebao krenuti sa isporučivanjem verzije za partnere i sa umnožavanjem te pripremom za prodaju. Uračunamo li moguće kraće kašnjenje koje je vrlo vjerojatno dolazimo do vremenskog raspona od tri godine između Viste i njezina nasljednika. Windows XP je čekao Vistu šest godina. 


Reci što misliš!