Sci-Tech

Microsoft, Windows 7

Windows 7 generirali ogroman profit za Microsoft

Windows 7 generirali ogroman profit za Microsoft

Microsoft je u četvrtak izvijestio o neto dobiti od 6,66 milijardi dolara, što je 60 posto više u odnosu na godinu ranije

Uspješno predstavljanje novog operativnog sustava Windows 7 katapultiralo je prihode Microsofta na rekordnu razinu u drugom tromjesečju fiskalne 2009., izvijestio je taj softverski gigant.

 

Microsoft je u četvrtak izvijestio o neto dobiti od 6,66 milijardi dolara, što je 60 posto više u odnosu na godinu ranije. Prihodi su mu porasli za 18 posto na 19 milijardi dolara.

'To je rekordno tromjesečje odjela Windowsa', kazao je Kevin Turner, izvršni direktor Microsofta u priopćenju. 'Oduševljeni smo reakcijama potrošača na Windows 7 i entuzijazmom tvrtki u prihvaćanju tog sustava'.

Kompanija je priopćila da je u drugom tromjesečju fiskalne godine koje je završilo 31. prosinca 2009. prodala preko 60 milijuna licenci za Windows 7.

To je pomoglo odjelima Windows i Windows Live da ostvare prihode od 6,9 milijardi dolara, što je povećanje za oko trećinu u odnosu na isto razdoblje godine ranije.

Microsoftov odjel zabave, koji uključuje poslovanje vezano za Xbox, zabilježio je pak pad prihoda s 3,3 na 2,9 milijardi dolara, dok su prihodi odjela Business Division također pali, sa 4,88 na 4,74 milijarde dolara.


Reci što misliš!