Sci-Tech

Antivirus

Kaspersky patentirao hardverski antivirus

Kaspersky patentirao hardverski antivirus

Antivirusni sistem baziran na ugrađenim hardverskim modulima može biti iskorišten za čišćenje već zaraženih računalnih sustava

Ruska kompanija koja se bavi računalnom sigurnošću izvijestila je da joj je Američki patentni ured odobrio patent za hardverski ugrađeno antivirusno rješenje.

 

Patent oznake #7,657,941 naziva Hardware-based anti-virus system dodijeljen je njegovom izumitelju, Olegu Zaitsevu (tehnološkom ekspertu u tvrtci Kaspersky Lab).

Prema dokumentaciji, antivirusni sistem baziran na ugrađenim hardverskim modulima može biti iskorišten za čišćenje već zaraženih računalnih sustava, a koristi nadogradnju svoje antivirusne baze neovisno o samom sustavu.

Takav hardverski antivirusni sustav u Kasperskyju planiraju koristiti na dva načina - kao autonomni sustav/uređaj za čišćenje drugog računalnog sistema od virusa i drugih napasti, ili kao podsustav ugrađen u neki drugi računalni sustav, koji je intergriran u hardverske komponente.

S obzirom da je autonoman, takav antivirusni sustav sadržavat će vlastitu procesorsku jedinicu i memoriju, neovisne o globalnom računalnom sustavu na kojem se nalazi.

Više o hadverskoj antivirusnoj zaštiti pročitajte u službenoj objavi iz kompanije.


Reci što misliš!