Sci-Tech

Uhićen Hacker Croll

Uhićen Hacker Croll

Prema izjavama neimenovanog policijskog izvora, Croll je napao i Facebook te e-mail račune pod Googleovom kontrolom. Ipak, pravih žrtava nije bilo jer nije pokušao financijski profitirati od napada na spomenute mreže

Nakon višemjesečne zajedničke francusko-američke istrage, uhićen je 25-godišnji francuski haker koji je uspio provaliti u pojedinačne profile na društvenoj mreži Twitter, prenosi HTV .

Uhitila ga je francuska policija u prisutnosti četiriju agenata američke savezne policije u središnjoj Francuskoj.

Mladi je haker, koji se služio pseudonimom Hacker Croll, provalio u kodove administratora spomenutog internetskog servisa. To mu je omogućilo ulazak u pojedinačne profile, odnosno korisničke račune koji se na toj mreži pojavljuju. Tako je sabotirao i profil američkog predsjednika Baracka Obame.

Prema izjavama neimenovanog policijskog izvora, Croll je napao i Facebook te e-mail račune pod Googleovom kontrolom. Ipak, pravih žrtava nije bilo jer nije pokušao financijski profitirati od napada na spomenute mreže.

Francuz je i otprije poznat policiji zbog manjih prijevara, a FBI je upozorio tamošnju policiju na njegovu prisutnost na francuskom teritoriju još u srpnju 2009. godine.

 


Reci što misliš!