Sci-Tech

Yahoo, hakeri

Yahoo pod napadom kineskih hakera?

Yahoo pod napadom kineskih hakera?

Yahoo je navodno svjestan tih napada i diskutirao je o njima s Googleom

Prema još nepotvrđenim informacijama, računi elektroničke pošte na Yahooovim poslužiteljima novinara i aktivista za zaštitu ljudskih prava u Kini također su izloženi napadima.

 

Napadnuti računi elektroničke pošte uključuju onaj organizacije World Uyghur Congress, koju Kinezi optužuju za poticanje separatizma etničkih Ujgura u pokrajini Xinjiang.

Prema tvrdnjama predstavnika organizacije, njihov račun elektroničke pošte postavljen je u Švedskoj, a ne mogu mu pristupiti već više od mjesec dana. Također ističu kako su mnogi ljudi koje su ranije kontaktirali putem elektroničke pošte postali nedostupni i putem telefona u posljednja dva tjedna.

 Neki strani novinari koji rade u Kini također navode kako su njihovi računi elektroničke pošte postavljeni na Yahoou mijenjani bez njihovog znanja. Tako je nekima u postavkama postavljeno da automatski prosljeđuju elektroničku poštu na nepoznate adrese.

 Prema nepotvrđenim informacijama, Yahoo je navodno svjestan tih napada i diskutirao je o njima s Googleom prije nego je Google javno optužio kineske vlasti za napade na njegove poslužitelje. Yahoo za sada nije službeno komentirao ove navode, no naglašeno je kako se poslovanje tvrtke u Kini vodi kroz partnerstvo s kineskom tvrtkom Alibaba Group.


Reci što misliš!