Sci-Tech

Nadogradnja iMac modela mogla bi doći kroz nekoliko tjedana

Apple uskoro izdaje brži iMac

Apple uskoro izdaje brži iMac

Prema riječima nekoliko distributera Appleovih iMac računala, modeli od 21,5 incha s procesorima od 3,06 GHz prestali su se proizvoditi jer dolazi novi model.

U nekoliko slijedećih tjedana Apple bi nas mogao obradovati novim inačicama svoje iMac linije, koja bi mogla biti opremljena novim i modernijim verzijama Intelovih procesora iz serije i3, i5 i i7, koji bi trebali zamjeniti dosadašnje Core 3 Duo procesore.

Osim povećanja radnog takta procesora, Apple bi u standardnu ponudu mogao uvrstiti četverojezgrene procesore, a nagađa se i o ubrzavanju FireWire sučelja te uvođenju USB 3.0 standarda.

Moguće je da će Apple u slijedećoj nadogradnji svoje linije profesionalnih računala - Mac Pro - unaprijediti i tu liniju stolnih računala namjenjenim zahtjevnim korisnicima, te da će isto tako predstaviti i 27 inčnu verziju svojeg Cinema display monitora.

Cijene novih modela još uvijek nisu ni prognozirane, ali vjerujemo da će Apple pripremiti i sniženje cijena za postojeće modele, kao što je to i dosadašnji običaj ove kompanije.


Reci što misliš!