Sci-Tech

Za jailbrak dobili majcu

Hakeri pozvani na jaibreak Windows Phone 7

Hakeri pozvani na jaibreak Windows Phone 7

Suprotno od svog protivnika Apple-a, Microsoft je pozvao hakersku zajednicu na provaljivanje u njegovu platformu Windows Phone 7.

Suprotno od svog protivnika Apple-a, Microsoft je odlučio pružiti "lulu mira" developerskoj zajednici. Dopustio im je, te čak pozvao, da provale u njegovu platformu za mobilne uređaje Windows Phone .

Microsoft je putem Twittera pozvao Georga Hotza (koji je "kriv" za provaljivanje u Play Station 3), poznatijeg po nadimku Geohot, na jailbreakanje njegove platforme WP7.

Tweet kojim ga je pozvao glasio je ovako: "#geohot if you want to build cool stuff on #wp7, send me email and the team will give you a phone – let dev creativity flourish #wp7dev.

Geohot je uspio probiti platformu, a sve što je za to dobio bila je majca s natpisom: "I was the first to jailbreak Windows Phone 7, and all I got was this lousy t-shirt."

Sve ovo izgleda kao još jedan Microsoftov način kojim bi saznali za propuste u svom sustavu te ih "zakrpali" u idućem kompletu zakrpi te kao podcjenjivanje hakerske zajednice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.