Sci-Tech

Canon Hrvatska

Canon objavio poslovne rezultate za Hrvatsku

Canon objavio poslovne rezultate za Hrvatsku

U foto segmentu Canon bilježi rast prodaje od 49 posto, dok je prodaja videokamera pala za 27 posto

Canon je povodom objave poslovnih rezultata upriličio regionalno druženje za novinare iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Kao mjesto okupljanja novinara i predstavnika Canona odabrano je skijalište Turracher Hoeche.

Cilj je bio objava poslovnih rezultata u prošloj godini koje tvrtka smatra uspješnima, pogotovo u uvjetima recesije.

Ukupna Canonova prodaja je u Hrvatskoj porasla za 27 posto te je prošle godine iznosila oko 18 milijuna eura. Najveći porast prodaje Canon je zabilježio u uredskim multifunkcionalnim uređajima. Rast prodaje od 109 posto pokazuje da su ti uređaji najotporniji na krizu.

U foto segmentu Canon bilježi rast prodaje od 49 posto, dok je prodaja videokamera pala za 27 posto, što se pripisuje slabom prisutnošću u nižem komercijalnom segmentu.

U budućnosti Canon očekuje rast prilagođen kupovnoj moći stanovništva, a trenutno iskorištava priliku što neke konkurentske tvrtke nisu prisutne na našem tržištu.

Kupcima Canonovih proizvoda od pustih brojeva će zasigurno biti važnija informacija da je Canon prošle godine otvorio predstavništvo u Hrvatskoj. Nekada je za cijelu regiju bilo zaduženo predstavništvo Canon Adria u Ljubljani, no japanska tvrtka je prošle godine otvorila predstavništva u Zagrebu i Beogradu.

Hrvatsko predstavništvo, koje trenutno broji tek dva zaposlena, vodi Igor Novosel, a srpsko Goran Sretenoski, dok je na čelu Canon Adrije Jure Culiberg. Svaki od voditelja je održao zasebne prezentacije za novinare iz zemlje za koju je odgovoran.

Canon se za prodaju i servis i dalje oslanja na svoje partnere KSU Company, Microline, Kodak Centar i Dinarid. Marketinški napori Canona u Hrvatskoj bi se trebali intenzivirati s lokalnim predstavništvom te će korisnici lakše dobivati informacije o novim proizvodima.

Rečeno nam je da su servisi za sve proizvode već podigli kvalitetu svoje usluge, a očekuju se daljnja poboljšanja u budućnosti. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.